Gemeente Ede

maandag, 28 november 2011

Ede in gesprek met evenementenorganisatoren

De gemeente Ede werkt samen met evenementenorganisatoren aan meer levendigheid in de stad en de dorpen. Tijdens een bijeenkomst in Cultura ging zij in gesprek met de evenementenorganisatoren. Doel was verbindingen leggen en het samenstellen van een jaarkalender voor 2012. Concert bij het Raadhuis

Concert bij het Raadhuis

Ede profileert zich als groene, gezonde en actieve gemeente. Evenementen spelen hierin een belangrijke rol. Citymarketing Ede nam daarom het initiatief voor deze bijeenkomst. Marco Bod, coördinator externe evenementen: "Door al in een vroeg stadium een overzicht samen te stellen van de evenementen in 2012, kunnen we beter samenwerken met de evenementenorganisatoren, bijvoorbeeld op het gebied van promotie. We sporen organisatoren aan om in hun evenement verbinding te leggen met de thema's groen, gezond en actief en om de samenwerking te zoeken met andere evenementen."

Ede 2025

Ook uit het traject rondom Ede 2025 blijkt dat inwoners behoefte hebben aan meer levendigheid, in het centrum en in het groen van de gemeente. Edese jongeren hebben specifiek aangegeven behoefte te hebben aan festivals. Er worden voorbereidingen getroffen voor een zomerfestival van 8Bahn area op de kazerneterreinen en zomerfestival Roots in the Woods in Ede Centrum. Op www.vvvede.nl zijn meer evenementen te vinden.

Contact

Bent u organisator van een evenement, maar niet aanwezig tijdens de bijeenkomst? De gemeente komt graag met u in contact. Mail de plannen voor uw evenement(en) in 2012 vóór 1 januari naar citymarketing@ede.nl.