Gemeente De Bilt


25-11-2011

Een team van 6 medewerkers van de Groenafdeling van Biga Groep zet zich dagelijks in om de bladeren uit gemeente De Bilt te verwijderen. Om eens kennis te maken met dit werk en als blijk van waardering aan het bladteam, blies wethouder Mittendorff gisteren een blaadje mee samen met Gerhard ten Hove, directeur van Biga Groep.

Fysiek was het zwaarder werk dan hij van te voren had gedacht: "Het is echt een zwaar apparaat op je rug, na een half uur ben je blij als het apparaat even af kan. Het mooie van dit werk is dat je gelijk resultaat ziet, de omgeving ziet er gelijk een stuk opgeruimder uit. Goed om te zien dat mensen met een arbeidsbeperking met dit werk een passende baan hebben in de buitenlucht van De Bilt."

Kennis en kunde

Het re-integratiebedrijf Biga Groep voert in De Bilt, Zeist, Bunnik en Driebergen de bladcampagne uit. Ruim zestig medewerkers gaan de bladeren te lijf met rugbladblazers, rijdende bladblazers en een indrukwekkende grote bladzuigcombinatie. Het team kent de straten op zijn duimpje. Een enorm project waar teamwerk en groot materiaal een belangrijke rol spelen. Maar met de ervaring die zij de afgelopen jaren hebben opgedaan kunnen zij zich inmiddels ware bladspecialisten noemen. De medewerkers van Biga Groep zijn er trots op dat zij de mensen uit de eigen gemeente in een bladvrije en schone leefomgeving achterlaten.

Biga Groep is het bedrijf dat voor vijf gemeenten de Wet Sociale Werkvoorziening uitvoert. Doelstelling van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Daarnaast biedt Biga Groep trajecten aan andere groepen die moeilijk aan een baan komen.

Bilthoven, 25 november 2011