Port of Rotterdam

Datum 28-11-2011
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

FutureLand ontvangt 300.000ste bezoeker

Bezoeker ontvangt eerste flesje `oerzand' van 35.000 jaar oud

FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, ontving gisteren haar 300.000ste bezoeker. De eer ging naar Elles Wagenaar uit Houten die een prachtige bos bloemen en uitgebreide lunch aangeboden kreeg. Tevens mochten zij en haar gezin als eerste bezoekers een stukje nieuw land mee naar huis nemen in de vorm van een flesje `oerzand'. Dit zand komt van de bodem van de Noordzee en is circa 35.000 jaar oud. Vanaf nu kan iedereen die met de FutureLand Express, het treintje waarmee bezoekers het nieuwe land kunnen bezoeken, meerijdt zelf een flesje `oerzand' vullen en mee naar huis nemen.

Informatiecentrum FutureLand is open voor publiek sinds 1 mei 2009. Koningin Beatrix was kort voor de opening de eerste bezoeker. Zie ook www.futureland.nl.

Over FutureLand
FutureLand is gratis toegankelijk en, buiten speciale evenementen om, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213. Vooraf aanmelden voor de FutureLand Express wordt aangeraden, dit kan via www.futureland.nl. Een rit kost 5 euro per persoon.