Sint Franciscus Gasthuis
* November »

* 28 nov 2011

Sint Franciscus Gasthuis breidt samenwerking revalidatiezorg uit

Op woensdag 23 november 2011 heeft een bijeenkomst plaatsgevonden waar de samenwerking tussen Sint Franciscus Gasthuis, centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam en Rijndam Revalidatiecentrum is bekrachtigd. De bijeenkomst werd geleid door Yvonne Nesselaar, presentatrice van Radio Rijnmond.

Samenwerking

Voorheen werkte het Sint Franciscus Gasthuis op het gebied van revalidatie samen met Rijndam Revalidatiecentrum. In goed overleg tussen de drie instellingen is besloten ook gebruik te maken van de revalidatiezorg van het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam. Het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam heeft in 2009 de officiële revalidatie-erkenning gekregen en richt zich specifiek op de doelgroep ouderen. Rijndam Revalidatiecentrum bestaat volgend jaar 100 jaar en heeft ruime ervaring met de revalidatie van meervoudige en complexe aandoeningen bij jong en oud.

Revalideren

Vaak moeten patiënten na een beroerte, gebroken heup of andere aandoening revalideren. Patiënten kunnen nu sneller worden overgeplaatst naar de revalidatie-instelling die aansluit op de aandoening en behoeften van de patiënt. Het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam en Rijndam Revalidatiecentrum leren patiënten met blijvende beperkingen optimaal te functioneren of na een ingreep weer volledig te herstellen.

Meer informatie is te vinden via www.sfg.nl/revalidatiegeneeskunde.