Gemeente Den Haag

Ketelveld wint het BeeBall Toernooi

De jeugd van verschillende playgrounds uit Den haag streden op woensdag 16 november om de prijs voor het beste playground Bee-ballteam. Het Ketelveld ging er vandoor met de prijzen.
Winnaars Beeball-toernooi met de overwinningsschaal: Ketelveld 1 met sportleider Khalid.
Winnaars Beeball-toernooi met de overwinningsschaal: Ketelveld 1 met sportleider Khalid.

Wat is Beeball?

BeeBall is een aangepaste vorm van Honkbal, waarbij meer punten gescoord kunnen worden en minder regels zijn. BeeBall is de introductievorm van het echte honkbal.

Na een reeks clinics die werden gegeven door de Streetsport sportleiders op de Haagse playgrounds was deze dag het toernooi waar iedereen naar toe had gewerkt.

Voorbereiding

De sportleiders hadden speciaal een cursus gekregen van de KNBSB (Koninklijke Baseball en Softball Bond) om de kinderen het spel BeeBall te leren. Daarnaast stelde de bond 7 complete BeeBall-sets ter beschikking om mee te werken. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, op sommige playgrounds werd elke dag BeeBall gespeeld. Oefenen met Beeball.

Oefening baart kunst

Tijdens het toernooi was dus ook goed te zien dat er veel trainingsuren gemaakt waren door de spelers. Er werden veel punten gescoord, zowel door het vangen als door het slaan van de bal.
Na een spannend toernooi waarbij de teams dicht bij elkaar lagen kwam Ketelveld 1 als winnaar naar voren en Ketelveld 2 als tweede. De vele trainingsuren gaven de doorslag. Deze werden gegeven door sportleider Yassine en Scholarshipper Khalid .

Na het succes van deze "nieuwe" sport op de playground is de kans groot dat er volgend jaar een vervolg op het toernooi komt.

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Streetsport Den Haag