Prijswinaars IPMA-NL Award voor Excellente Projecten 2011

Persbericht van IPMA-NL

Citaten juryrapport
IPMA-NL Project Excellence Prize Winner 2011- Gielissen Interiors & Exhibitions
"De jury is van mening dat Gielissen Interiors & Exhibitions met zijn project "Ferrari Theme Park" op een bijzondere wijze heeft laten zien dat de artistieke wereld en beleving van themaparken uitstekend gecombineerd kan worden met de meer gestructureerde wereld van projectmanagement. Daarnaast heeft zij aangetoond zich als relatief kleine Nederlandse partij in een dienende rol staande te houden in een vreemde en verre omgeving als Abu Dhabi in een internationale samenwerking en projectomgeving met partijen uit diverse landen."

IPMA-NL Project Excellence Finalist 2011 - de Rechtspraak spir-it "De jury heeft bijzondere waardering voor de succesvolle uitkomst van dit migratieproject binnen de overheid en met name de voortdurende focus op kwaliteit. Finalist de Rechtspraak spi-rit heeft vanuit het programma "Toekomstige Gerechtelijke Voorzieningen" met het project "De nieuwe Werkplek" als doel gehad om in een relatief korte tijd van 12 maanden een nieuwe, meer gestandaardiseerde en meer flexibele ICT infrastructuur op te leveren voor 12.000 werkplekken in de complexe organisatie van de rechtspraak, bestaande uit de raad voor de rechtspraak en de in totaal 29 rechtbanken en gerechtshoven". Aanvullende informatie uit juryrapport kunt u bij IPMA-NL opvragen.

Doel Award
Doel van de Award is het onderstrepen van de projectmanagement aanpak die geleid heeft tot het realiseren van excellente projecten. IPMA-NL wil met de instelling van deze Award dan ook een bijdrage leveren aan verdere ontwikkeling en innovatie van projectmanagement in Nederland. IPMA-NL wil dit jaarlijks uit te reiken Project Excellence Award uit laten groeien tot de meest prestigieuze prijs die te behalen is binnen het vakgebied van projectmanagement. Deelname aan dit Award biedt een unieke vorm van benchmarking voor het vak projectmanagement doordat de beste projectprestaties en projectteams in Nederland en zelfs internationaal vergeleken worden.

Project Excellence model
Voor het vaststellen van finalisten en later de Award winnaar wordt een model gebruikt dat tien jaar geleden is ontwikkeld door IPMA Duitsland. Het model meet of een project goed verlopen is. Het gaat om een afgerond project waarin zowel projectmanagementaspecten als -resultaten als criteria zijn opgenomen. Het model is in de loop van de jaren verder uitgewerkt en verbeterd. De verschillende te behalen prijzen binnen het Award model zijn: 1. Award Winner, 2. Prize Winner of 3. Finalist.

Ondanks de aansprekende projecten en de hoge projectmanagement kwaliteiten van de deelnemers, finalisten en Prize Winner is de jury van mening dat het dit jaar nog ontbreekt aan werkelijke project management excellence:
- Scoort op alle dimensies van het project excellence award model; - Dient als voorbeeld voor andere organisaties en projectmanagers; - Kan zich succesvol staande houden in de arena van "Olympische spelen" van projectmanagement, de internationale IPMA Project Excellence Award, waar de best gemanagede projecten ter wereld voor het voetlicht komen; - Projecten waar Nederland zich wel degelijk staande kan houden gezien het feit dat Fluor Daniel Nederland in 2002 daarvan de allereerste Award winner was!
Over IPMA-NL
IPMA-NL is de grootste vakvereniging in Nederland voor project-, programma- en portfoliomanagers. Het doel van IPMA-NL is het professionaliseren van het vakgebied projectmanagement. De vereniging heeft circa 2300 leden in Nederland en is aangesloten bij de International Project Management Association (IPMA), een van de wereld leiders op het gebied van het professionaliseren en positioneren van het vakgebied van projectmanagement. IPMA vertegenwoordigt meer dan 50 project management organisaties in alle continenten van de wereld en is actief op het gebied van promotie van projectmanagement en haar internationaal erkend certificeringprogramma draagt ertoe bij dat het vakgebied van programma- en projectmanagement voortdurend professionaliseert. Meer informatie www.ipma-nl.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.ipmacongres.nl/nieuws/126-ipma-project-excellence-award-a-ga la-diner



Razende Robot Reporter