Succesvol IPMA-NL jaarcongres 2011"flexibiliteit of controle?"

Persbericht van IPMA-NL

Sjoelbak
Projectmanagers worden steeds meer geconfronteerd met de paradox van controle en flexibiliteit. Dat controle over het beheersen van de projectprocessen noodzakelijk is voor de realisatie van het gewenste projectresultaat is een feit, maar hoe kunnen zij die processen het beste beheersen en wat is de beste manier om daar grip op te krijgen? Deze en andere vragen stonden centraal op het IPMA-NL jaarcongres 2011.

De belangrijkste uitkomst van het jaarcongres van IPMA-NL, gehouden op woensdag 23 november jongstleden is dat controle niet zonder flexibiliteit kan en visa versa. Deze eindconclusie werd tijdens het congres nog eens mooi in beeld gebracht door een demonstratie bij een sjoelbak: "binnen een gecontroleerde omgeving is flexibiliteit mogelijk".

Het IPMA-NL jaarcongres is succesvol verlopen, de ruim 300 deelnemers hebben deelgenomen aan een eneverende en informatieve dag. IPMA-NL heeft met dit congres haar reputatie als toonaangevende vakvereniging van het projectmanangement opnieuw bevestigd.

Opzet congres
De opzet van het congres was anders dan voorgaande jaren. Vooraanstaande sprekers uit binnen- en buitenland, parallelle sessies en de mogelijkheid om met de sprekers na te praten over hun presentatie. Een greep uit het spekersaanbod:
- Mark Mieras, wetenschapsjournalist en auteur "Ben ik dat?" en "Liefde";
- John Hermarij, visionair, ideoloog en trendwatcher van projectmanangement;
- Prof. dr.mr. Ernst ten Heuvelhof, hoogleraar bestuurskunde TU Delft; - Daniel He, projectmanagement consultant Shanghai World Expo 2010. Het nieuwe concept werd door de deelnemers erg enthousiast ontvangen, vooral de mogelijkheid om met de sprekers na te praten werd gewaardeerd.
Primeur IPMA- NL Award tijdens gala
In navolging van de internationale IPMA organisatie heeft IPMA-NL dit jaar voor het eerst de Nederlandse IPMA-NL Project Excellence Award uitgereikt. Aansluitend op het congres is tijdens een gala avond de prijs van Prize Winner uitgereikt aan Gielissen Interiors & Exhibitions met haar project "Ferrari Theme Park" in Abu Dhabi. Na een intensieve audit van getrainde IPMA-NL assessoren stonden 2 projecten in de schijnwerpers. De andere genomineerde was de Rechtspraak spir-it met haar project "De Nieuwe Werkplek", zij mochten de prijs van Finalist in ontvangst nemen.

Over IPMA-NL
IPMA-NL is de grootste vakvereniging in Nederland voor project-, programma- en portfoliomanagers. Het doel van IPMA-NL is het professionaliseren van het vakgebied projectmanagement. De vereniging heeft circa 2300 leden en is aangesloten bij de International Project Management Association (IPMA). Meer informatie www.ipma-nl.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*

Links:
http://www.ipmacongres.nl/home



Razende Robot Reporter