Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 28 november

Noord-Holland Noord, 28-11-2011 o 14.00 uur

Automobilist gaat er vandoor

Heerhugowaard, maandag 28 november

Een 21-jarige man uit Heerhugowaard is maandagochtend rond 02.40 uur aangehouden op de Van Eedenstraat. Agenten zagen op het Kooimeerplein een auto staan. Bij natrekken van het kenteken bleek het voertuig niet verzekerd te zijn, de APK verlopen en de te naam gestelde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De agenten gaven de bestuurder een stopteken bij de afslag bij de Smaragdweg. De bestuurder ging er echter met verhoogde snelheid vandoor richting Heerhugowaard. Net voorbij het sporrwegviaduct verloor de man de macht over het stuur en kwam in de berm terecht. Hij vervolgde zijn weg weer gewoon, terwijl de agenten links naast het voertuig wisten te komen. De bestuurder stuurde echter naar links waardoor de agenten krachtig af moest remmen en uit moesten wijken om niet van de weg gedrukt te worden. De auto werd zonder bestuurder aangetroffen op de Taxuslaan. Na een korte zoekslag kon de 21-jarige man aangehouden worden op de Van Eedenstraat. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij blies 475 ug/l. De man is in verzekering gesteld.

Getuigenoproep vernieling auto

Den Helder, zondag 27 november

Op de H.A. Lorentzstraat werd zondagochtend een vernielde auto aangetroffen. Het achter- en een zijruit van het voertuig was ingeslagen en de banden waren aan de achterzijde lek gestoken.

De politie is op zoek naar getuigen die op of in de omgeving van de H.A Lorentzstraat zaterdagavond of zondagochtend iets verdachts hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dna met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meisjes aangehouden na jassendiefstal

Heerhugowaard, zondag 27 november

De politie hield omstreeks 19.30 uur twee meisjes van 15 en 16 jaar jaar oud uit Heerhugowaard aan op de Middenwaard, wegens diefstal van een aantal jassen uit de bioscoop in Heerhugowaard om 17.15 uur. De meisjes konden worden aangehouden nadat een medewerker van de bioscoop hen had herkend van de bewakingsbeelden. Hij waarschuwde daarop de politie. Twee van de jassen in de boodschappentas die de meisjes bij zich hadden, werden later door de rechtmatige eigenaars herkend. In de tas zat ook nog een jas waarvan de eigenaar onbekend is.

Broers aangehouden na mishandeling

Den Helder, zondag 27 november

De politie hield twee broers (19 en 22 jaar) uit Den Helder aan wegens mishandeling van een 20-jarige man uit Den Helder. De mannen sloegen omstreeks 23.30 uur de 20-jarige man op het Bernardplein zonder duidelijke aanleiding meermalen in het gezicht, waarbij het slachtoffer een gebroken neus opliep. Hij kon een restaurant in vluchten, waarna medewerkers van het restaurant de politie belden. De 19-jarige man kon even later in zijn woning worden aangehouden. Zijn broer had zelf een ambulance gebeld wegens buikklachten en was naar het ziekenhuis vervoerd. Hij moet zich vandaag melden op het politiebureau.

Vrouw aangehouden na mishandeling

Grootschermer, zondag 27 november

Om 01.00 uur hield de politie een 28-jarige vrouw aan wegens mishandeling van haar 34-jarige partner. Het stel kreeg ruzie in hun woning, waarbij de vrouw de man met een mes bekraste op zijn arm. Ook sneed ze hem met de botte kant van het lemmet langs zijn slaap en kin. Hierop heeft de man aangifte gedaan tegen haar. De vrouw werd in de woning aangehouden.

Man aangehouden in bos

Egmond aan Zee, zondag 27 november

De politie hield om 16.30 uur aan Strandslag Bad Noord een 64-jarige man uit Egmond aan Zee aan. Een 47-jarige boswachter uit Castricum had de man even daarvoor aangesproken op het niet aanlijnen van zijn hond. Toen de boswachter hem wilde bekeuren voor het niet aangelijnd houden van zijn hond, bleek hij zich niet te kunnen legitimeren. Vervolgens reageerde de man agressief en dreigde hij de boswachter te slaan met de hondenriem en zijn vuist. De boswachter gaf de hondenbezitter te kennen dat hij was aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren. De man liep echter gewoon door. De gewaarschuwde politie hield de man vervolgens aan wegens het niet kunnen tonen van identificatiepapieren. De boswachter zal ook aangifte wegens bedreiging doen tegen de man.

Twee jongens aangehouden met gestolen auto

Hoorn, maandag 28 november

Een 17-jarige en een 16-jarige jongen, beiden afkomstig uit Hoorn, zijn maandagmiddag rond 12.25 uur aangehouden op de Koepoortsweg. Agenten hadden een ongevalsmelding en zagen vlak voor de stopstreep op de Van Dedemstraat een auto abrupt stoppen. Twee jongens renden uit de auto in de richting van de Koepoortsweg. Omdat het vermoeden bestond dat de jongens een ongeval hadden veroorzaakt gingen de agenten achter de twee aan. De twee jongens werden op de Koepoortsweg aangehouden. De auto waar zij uit waren gesprongen bleek gestolen te zijn.