Politie Groningen

Tien bruikbare tips na uitzending Peter R. de Vries

Groningen, 28-11-2011 o Na de uitzending van Peter R. de Vries over de onopgeloste moord op Antoinette (Saskia) Bont zijn bij de politie twintig telefoontjes binnengekomen. Bij de misdaadverslaggever zijn ook veel meldingen binnen gekomen. Hieruit zijn in totaal tien bruikbare tips naar voren gekomen. Dit geeft het cold case team van de noordelijke politie mogelijk nieuwe aanknopingspunten in het onderzoek.

Variatie

De tips varieren van informatie over de herkomst van de stenen, de EGD-bus en over de vindplaats bij het Peizerdiep. Ook kwamen mensen met informatie die al bekend was bij de politie. De in totaal circa tien tips worden nader onderzocht.

Motivatie

Tijdens en na de uitzending zaten rechercheurs van het cold case-team klaar om telefoontjes te beantwoorden van mensen met tips. De motivatie van de rechercheurs is dan ook zeer groot om de zaak op te lossen.

Zaak Harry Roo

De zaak Bont vertoont overeenkomsten met de zaak Roo. In de uitzending van komende zondag 4 december wordt dan ook een link gelegd tussen de moord op Antoinette en de moord op de Groninger coffeeshophouder Harry Roo. Op 5 augustus 1995 werden lichaamsdelen van Roo in een riviertje bij Bremen (Duitsland) teruggevonden. Tijdens het onderzoek van de recherche werden twee kennissen van Roo opgepakt. Op aanwijzing van een van de verdachten werd de romp van Roo in november van datzelfde jaar gevonden, wederom in de buurt van Bremen. De twee zijn veroordeeld en hebben hun straf uitgezeten. Mogelijk dat het ook die uitzending nieuwe informatie oplevert voor de onopgeloste zaak van Antoinette (Saskia) Bont.

Meer informatie:


- Cold case-zaak Saskia Bont (1995) zondag a.s. in Peter R. de Vries


- Uitzending Peter R. de Vries (27 november)


- Peter R. de Vries: het complete dossier