Gemeente Ermelo


Burgemeester gemeente Ermelo benoemd

De heer A.A.J. Baars, 50 jaar en lid van het CDA is per 16 december 2011 benoemd tot burgemeester van de gemeente Ermelo.

De heer Baars is sinds 2005 wethouder in de gemeente Bronckhorst, daar was hij onder andere verantwoordelijk voor de volgende portefeuilles: Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Milieu, Economische Zaken, Coördinerend plattelandsontwikkeling en Financiën en Belastingen.

Voor die tijd was hij docent bouwkunde en afdelingshoofd Graafschap College Doetinchem van 1990-2000. Van 2000 tot 2005 Manager opleidingen DOC Educatiepartners in Doetinchem.

Op 28 april 2011 heeft de gemeenteraad van Ermelo de profielschets voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van de Commissaris van de Koningin in Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, vastgesteld.

Voor de burgemeestersvacature Ermelo (ca. 26.550 inwoners) hebben zich 31 sollicitanten per brief gemeld. De Commissaris van de Koningin heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van Ermelo ingestelde vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De Minister heeft de aanbeveling van de Raad en het advies van de Commissaris van de Koningin overgenomen.

Tijdens de raadsvergadering van 16 december 2011 wordt de heer Baars beëdigd door de Commissaris van de Koningin waarna aansluitend de installatie plaatsvindt.