Waterschap Rivierenland


Algemeen bestuur Waterschap stelt nieuwe missie vast

Vrijdag 25 november stelde het Algemeen bestuur van waterschap Rivierenland de nieuwe missie (kernopdracht) vast. De missie luidt: Waterschap Rivierenland zorgt voor veilige dijken en een evenwichtig watersysteem.

Accent op bescherming tegen rivierwater

Herformulering van de missie was nodig omdat de huidige missie van het waterschap stamt uit 2002 en ontwikkelingen de laatste jaren om aanpassing vroegen. Als gevolg van het in uitvoering komen van grote dijkversterkingsprojecten en de bijdrage van het waterschap aan het Hoogwaterbeschermingsprogramma ligt het accent bij Waterschap Rivierenland in de periode die we nu ingaan meer dan voorheen op de bescherming tegen rivierwater. Het onderscheidt ons van veel andere waterschappen in Nederland

Balans

De formulering maakt het werk van het waterschap concreet en aansprekend en doet tegelijkertijd recht aan de belangenafwegingen die met het waterbeheer gepaard gaan. Een evenwichtig watersysteem vraagt om een goede balans tussen water aan- en afvoer en een goede waterkwaliteit, maar refereert tegelijkertijd ook aan de afwegingen die steeds gemaakt worden, rekening houdend met andere partijen, de omgeving en de toekomst.