Politie Hollands Midden

Gouwe IJssel - Aanhoudingen na rijden met alcohol op

Gouwe IJssel, 28-11-2011 o Politie Hollands Midden heeft in het weekend van 25 november tot 27 november drie mannen aangehouden binnen het district Gouwe IJssel omdat zij met te veel alcohol op achter het stuur zaten.

De politie controleert regelmatig weggebruikers op het gebruik van alcoholische dranken. Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevallenrisico al met 50 procent. De politie raadt aan om een BOB aan te wijzen als de auto het enige mogelijke vervoersmiddel is. Nog beter is om met het openbaar vervoer te reizen of een taxi te nemen.

In Boskoop werd op vrijdag 25 november rond 19.30 uur aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een scooter had bestuurd en vervolgens daarmee gevallen was. De politie kreeg de melding van getuigen die zagen dat de man was gevallen in de Nieuwstraat. De man leek onder invloed van alcohol. De politie kwam ter plaatse en liet de man blazen. De test wees uit dat de man te veel had gedronken. Voordat hij meeging naar het politiebureau, werd hij nagekeken door ambulancepersoneel omdat hij een hoofdwond had. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Op het politiebureau blies de man 710 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Een 27-jarige man werd op vrijdag 25 november rond 23.30 uur op de Plaswijckweg in Gouda gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben en reed zonder rijbewijs. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 100 ug/l. De man heeft een bekeuring gehad voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Een 36-jarige man uit Capelle aan den IJssel werd op zondag 27 november rond 05.00 uur aangehouden nadat bleek dat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. De politie zag de man rijden over de Zuidplasweg in Zevenhuizen. De automobilist viel op omdat hij de rotonde iets te hard nam en toen met zijn achterwielen van de weg raakte. De politie gaf de man een stopteken en liet hem blazen. Toen bleek dat hij te veel had gedronken werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 645 ug/l. De man had geen rijbewijs of identiteitsbewijs bij zich. Hij krijgt een bekeuring.