Politie Midden- en West Brabant

Bejaarde vrouw (88) slachtoffer brutale dievegge

Gilze, 28-11-2011 o Een 88-jarige vrouw in Gilze is zondagavond het slachtoffer geworden van een brutale dievegge. Rond 18.00 uur werd bij de bejaarde vrouw aangebeld. Er stond een circa 60-jarige blanke vrouw met donker gekruld haar tot op haar schouder voor de deur. De vrouw vroeg of ze binnen mocht komen, want ze wilde een briefje schrijven voor de overbuurvrouw. De bewoonster stemde daar in toe, waarna de bezoeker in de woonkamer een briefje schreef. Later op de avond ontdekte ze dat uit haar slaapkamer een gouden ketting was gestolen. Ook waren er uit een geldkistje enkele bankbiljetten weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Vraag iedereen die u niet kent en uw woning wilt binnenlaten om een legitimatiebewijs. De meteropnemers, gemeenteambtenaren en
politiemensen zullen zich vaak al ongevraagd legitimeren. Als u het dan nog niet vertrouwt, belt u gewoon even de instantie waarvoor die persoon werkt. Iemand die zich niet kan of wil legitimeren moet u pertinent niet binnenlaten.

Verdachte situaties kunt u altijd direct doorgeven aan de politie. Wacht niet, maar bel meteen 0900 - 8844 en voor spoedgevallen het alarmnummer 112. Het voorkomen van misdrijven is een zaak van de politie en van U ! Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met uw wijkagent (tel.nr. 0900 - 8844).

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-11-2011 15:07 | © Regio Midden en West Brabant |