Vereniging Bedrijfstakpensioenfondsen

Persberichten

Frans Prins vertrekt bij Pensioenfederatie

Mr. F. (Frans) Prins (55), directeur bij de Pensioenfederatie, gaat deze koepelorganisatie voor pensioenfondsen per 1 februari 2012 verlaten.

Prins treedt dan in dienst als directeur van het bestuursbureau van het Pensioenfonds Werk en (re)Integratie. PWRI verzorgt voor ruim 170.000 mensen de pensioenopbouw of uitkering en beheert ruim 5 miljard euro aan pensioengelden.

Prins was vanaf 2006 directeur van de Stichting OPF, de koepel van ondernemingspensioenfondsen. Vanuit die positie trad hij toe tot de directie van de Pensioenfederatie, waarin de drie pensioenkoepels VB, OPF en UvB eind 2010 hun krachten bundelden.

Gerard Rutten, voorzitter van het OPF-bestuur en lid van het bestuur van de Pensioenfederatie over het aangekondigde vertrek: "Frans is een echte pensioenman, kent de sector op z'n duimpje en is ook zeer goed ingevoerd in het Haagse. Die kennis en ervaring gaan wij straks missen. Gelukkig is hij niet weg uit de sector. Maar ik kan me tegelijkertijd zijn behoefte aan een volgende stap goed voorstellen en ik feliciteer PWRI met zijn komst."
Categorie Persberichten
Publicatiedatum 28-11-2011