Reumafonds

Vrijwilligers Reumafonds in het zonnetje gezet

28 november 2011

Op bijeenkomsten van collectecomités in het Brabantse Uden en in de Noord-Hollandse Wieringermeer zijn veel vrijwilligers van het Reumafonds in het zonnetje gezet als dank voor hun jarenlange inzet. Afhankelijk van het aantal jaren dat ze betrokken zijn bij de collecte van het Reumafonds krijgen vrijwilligers een bronzen, zilveren of gouden boekenleggers of een beeldje.

Wieringer "Alweer een flink aantal jaren geleden werd ik verrast toen de toenmalige organisator aan de deur kwam en aanbelde. Wat zij kwam doen? Zij vroeg of ik de organisatie wilde overnemen." Dat is inmiddels bijna 20 jaar geleden. Mevrouw Ruiter glimlacht bij de herinnering aan het begin van haar vrijwilligerswerk als organisator voor het Reumafonds. Al die jaren is zij collectant en organisator in de Wieringermeer.

Samen met 50 andere vrijwilligers werd mevrouw Ruiter onlangs in het zonnetje gezet door het Reumafonds. Voor een ieder die dit jaar een jubileum had bereikt was er een geschenk. Boekenleggers in brons, zilver of goud, afhankelijk van het aantal 'dienstjaren'. En een beeldje was er voor 13 mensen die al 30 jaar of langer vrijwilliger zijn voor het fonds. Mevrouw Dekker, wijkhoofd in Middenmeer, is zelfs al 48 jaar vrijwilliger voor het Reumafonds.

Hoge opkomst
Uden Ook in Uden heeft het Reumafonds vrijwilligers bedankt voor de jarenlange inzet voor de collecte. Mevrouw Manders, al 46 jaar collectant, kreeg samen met 5 anderen het beeldje dat hoort bij dan 30 jaar vrijwilligerswerk voor het Reumafonds. Op de bijeenkomst waren ongeveer 100 vrijwilligers afgekomen, bijna de helft van alle vrijwilligers van het collectecomité Uden. De hoge opkomst geeft de betrokkenheid van de vrijwilligers bij het Reumafonds weer.

Het Reumafonds feliciteert alle jubilarissen van harte!