VisitDenmark


Denemarken vijfde in Lonely Planetâs Top 10 beste reisbestemmingen ter wereld 2012
Maandag, november 28 2011

De internationaal erkende reisgids Lonely Planet tipt Denemarken als een van de beste reisbestemmingen voor 2012. Het Deense eilandenrijk staat in de Top 10 op de vijfde plaats, vóór exotische landen als Cuba en Taiwan.
Denemarken vijfde in Lonely Planet

Elk jaar komt Lonely Planet met een Top 10 van meest aan te bevelen reisbestemmingen ter wereld. In de nieuwste uitgave âBest in Travel 2012â staat Denemarken op de vijfde plaats na (in deze volgorde) Oeganda, Myanmar (Birma), Oekraïne en Jordanië en vóór Bhutan, Cuba, Nieuw-Caledonië, Taiwan en Zwitserland.

Natuur, âhyggeâ, duurzaamheid, fietsland, plezierige en ontspannen leefomgeving
De zeer eervolle plaats op de lijst dankt Denemarken onder meer aan de mooie kusten, de hoge levenskwaliteit, de plezierige, ontspannen en stijlvolle leefomgeving en de inzet voor een betere wereld. Lonely Planet looft onder andere de inzet van de Denen op het gebied van groene technologie en van internationale hulpprogrammaâs. De reisexperts loven ook het algemeen heersende gevoel van âhyggeâ (gezelligheid) in Denemarken en prijzen het land voor de manier waarop het de fiets als verkeersmiddel in het dagelijks leven heeft geïntegreerd. Lonely Planet wijst op de 10.000 kilometer aan fietsroutes, op de ongeveer 4 miljoen fietsen die het land telt en op de gratis leenfietsen in diverse steden. âJuist de fiets is een voortreffelijk middel om het pittoreske Deense landschap te leren kennen en te genieten van de architectonische verrukkingen die Denemarken kentâ, aldus het oordeel.

Skagen â een plaatje
Denemarken staat niet alleen vermeld in de Landen Top 10, maar komt ook aan bod in andere hoofdstukken, zoals âTop 10 places to put yourself in the picture - are they really as pretty as a picture? Walk into the World's most famous works of art.â Het pittoreske Skagen, aan de kust in het noordelijkste puntje van Jutland, wordt hier getipt. In het Skagens Museum zijn werken te bewonderen van de kunstschilders die zich rond 1900 in het vissersdorpje vestigden vanwege de bijzondere lichtval. Een van de bekendste kunstenaars is P.S. Krøyer. Vanaf mei is de grootste tentoonstelling van zijn werk ooit te bewonderen in het Skagens Museum.

Meer informatie: www.lonelyplanet.com en www.visitdenmark.nl