CDA


Nieuws
Actie nodig bij vastlopen A15 in Rivierenland
maandag 28 november 2011

De Kamer van Koophandel Midden Nederland heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de verkeersproblemen op de A15 in Rivierenland. De uitkomsten van dit onderzoek zijn maandag 21 november gepresenteerd bij de opening van een nieuw kantoor van de Kamer van Koophandel in Tiel onder de titel âA15 Rivierenland loopt vast!â

In de ochtendspits zijn er grote problemen tussen Dodewaard en Wadenoijen en in de avondspits is sprake van ernstige vertraging tussen Deil en Echteld.

Â

Aanleiding voor de CDA fractie Gelderland om schriftelijke vragen te stellen aan Gedeputeerde Staten. Logistiek is voor het Rivierengebied een speerpunt van beleid en doorstroming op de A15 is daarvoor essentieel. Het onderzoek van de Kamer van Koophandel geeft aan dat de A15 zijn maximum aan verwerkingscapaciteit heeft bereikt en dat de problemen verder zullen toenemen zodra de Tweede Maasvlakte geheel is gerealiseerd en de A15 is doorgetrokken naar de A12.

Â

Kees van Baak: âHet bedrijfsleven roept op tot samenwerking om naar oplossingen te zoeken voor de knelpuntenâ.

De vraag is wat Gedeputeerde Staten gaat doen met de uitkomsten van het onderzoek en de vraag van het bedrijfsleven en welke rol daarin voor de Provincie is weggelegd.

Â

Kees van Baak en Peter van Boheemen

Â