ProRail

Persbericht

28-11-2011

Nieuwe blusvoorzieningen emplacement Sloe gereed

ProRail heeft op het emplacement Sloe in Vlissingen 34 nieuwe brandkranen aangelegd. Overal op het emplacement is nu permanent bluswater beschikbaar in geval van een calamiteit. De nieuwe bluswatervoorziening is deze maand in gebruik genomen. Dat gebeurde nadat de brandweer de nieuwe kranen heeft getest en goedgekeurd.

ProRail is in 2010 begonnen met de aanleg van de brandweerkranen. Er zijn toen op 23 plaatsen kranen geplaatst. Dit jaar zijn er nog eens 11 brandkranen bijgekomen die verdeeld liggen over het emplacement.

Daarnaast is het terrein beter toegankelijk gemaakt voor de brandweer. In het omheinende hekwerk zijn 27 brandweerpoorten gemaakt met sleutelkluizen zodat de brandweer er altijd in kan. Deze poorten doen tegelijkertijd dienst als vluchtroute voor mensen in geval van een calamiteit. Ook is de brandweerweg zo aangepast dat de voertuigen het terrein zowel vanuit het noorden als het zuiden kunnen bereiken.

Eerder deze maand heeft de brandweer het emplacement uitgebreid geïnspecteerd. Na afloop heeft de brandweer aangegeven zeer tevreden te zijn met de huidige voorzieningen.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.nieuweblusvoorzieningenemplacem entsloegereed&category=Regionaal]