Rabobank Nederland


---

30.000 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem naar Floriade 2012

25-11-2011 | MVO

Samenwerking Floriade, Rabobank Foundation en Zonnebloem.

Floriade 2012, Rabobank Foundation en Nationale Vereniging de Zonnebloem zorgen er samen voor dat volgend jaar 30.000 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem kunnen genieten van een dagje uit op de Floriade.

Floriade ondertekenen
Op vrijdag 25 november tekenden de directeuren van de Floriade, de Rabobank Foundation en De Zonnebloem de samenwerkingsovereenkomst. De nieuwe directeur van de Zonnebloem, Noud van Rooij (links op de foto): `Wij zorgen met de hulp van 42.000 vrijwilligers dat langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen toch kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Een dagje Floriade zal voor velen het hoogtepunt van het jaar zijn'.

Pierre van Hedel, directeur Rabobank Foundation (rechts op de foto): `Ook wij willen de sociale participatie vergroten van ouderen, zieken en mensen met een beperking. Als maatschappelijk fonds van de Rabobank Groep vinden we dat iedereen moet kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarom hebben we vorig jaar ook de succesvolle Jubileum Theater Tournee gesteund in het kader van het 60-jarig bestaan van de Zonnebloem. En werken we opnieuw graag samen. Daarbij is de Rabobank founder van de Floriade 2012.'

Paul Beck, algemeen directeur van de Floriade (midden op de foto), : `Wij willen het park voor iedereen toegankelijk en bereikbaar maken. Wij zijn dan ook erg verheugd over het grote aantal gasten van de Zonnebloem dat de Wereld Tuinbouw Expo zal bezoeken.'

Floriade groep

Door financiële steun van de Rabobank Foundation kent het arrangement een aantrekkelijk tarief. Naast entree en catering is er aangepast busvervoer uit het gehele land en begeleiding door vrijwilligers van de Zonnebloem. Er zijn 200 rolstoelen beschikbaar. Een Zonnebloemteam op het Floriadepark coördineert de bezoeken.

De gasten worden bij de lunch en in het Rabobank paviljoen te woord gestaan door twee medewerkers van Emma at Work, een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een chronische ziekte of andere fysieke beperking, die zo werkervaring kunnen opdoen. Emma at Work is ook project dat de Rabobank Foundation ondersteunt.

Meer informatie


* www.rabobankfoundation.nl

* www.zonnebloem.nl

* www.floriade.nl

---