Gemeente Den Haag

Nieuw Haagsche Bluf cultuurfonds voor Corbijn

Fotograaf en filmmaker Anton Corbijn heeft samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds het Haagsche Bluf Fonds ingesteld. Corbijn krijgt dit Fonds op Naam bij het ontvangen van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011.

De doelstelling van het Haagse Bluf Fonds is het financieel ondersteunen van projecten, die het kunstklimaat in Den Haag stimuleren en bevorderen. Corbijn voelt zich betrokken bij de Haagse kunstwereld, die geraakt wordt door overheidsbezuinigingen. Het fonds wordt actief per 1 januari 2012.

Startkapitaal 75.000 euro

Het fonds houdt bij aanvragen rekening met projecten voor het publiek van morgen: de jongeren. Het fonds is niet bestemd voor instellingen, die al substantieel overheidssteun ontvangen. Met een startkapitaal van 75.000 euro en een looptijd van 5 jaar heeft het Haagsche Bluf Fonds jaarlijks 15.000 euro beschikbaar plus het rendement op het vermogen. Iedereen, die de Haagse kunst lief heeft, mag bijstorten in het fonds.

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs is er voor personen of instellingen die iets bijzonders hebben gedaan voor 1 of meer werkterreinen van het Cultuurfonds. Aan de prijs is een geldbedrag van 75.000 euro verbonden. Daarnaast krijgt de winnaar een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro. Naam en doelstelling mag de winnaar zelf bepalen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland.