Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Machine Head met 'The Eighth Plague tour' naar 013

Na een fantastische tour in 2010 en een memorabel concert in Vorst Nationaal in Brussel is Machine Head de studio in gedoken om aan het nieuwe album 'Unto The Locust' te werken, wat afgelopen september op de markt gebracht is. Op 28 november zal Machine Head 013 aandoen, samen met top acts Bring Me The Horizon, DevilDriver en Darkest Hour. Oorspronkelijk zou deze tour in het Klokgebouw in Eindhoven staan. Kaarten kosten ¤ 44,- in de voorverkoop en (mits nog beschiikbaar) ¤ 49,- aan de deur. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang, kaarten gekocht voor het concert in Eindhoven blijven uiteraard geldig.

Machine Head drukt haar stempel op de metalmuziek sinds 1992. Het eerste album 'Burn My Eyes' is een meesterwerk en wordt vaak in één adem genoemd met klassiekers als 'Master of Puppets' van Metallica of Slayer's 'Reign in Blood'. Het succesverhaal raakt in een stroomversnelling en de band staat op alle grote festivals ter wereld. Tien jaar later luidt het album 'Through The Ashes Of Empire' een nieuwe fase in. De band klinkt meer volwassen dan ooit en weet enerzijds oude fans geboeid te houden en anderzijds hordes nieuwe fans aan te trekken. Het geniale 'The Blackening' uit 2007 bevestigde de verworven status definitief. Met het vorige week verschenen album 'Unto The Locust' en een uitgebreide tour staat niets Machine Head meer in de weg.

Het succesverhaal van Bring Me The Horizon is er één van hele andere orde. De band bestaat pas sinds 2004, maar maakte in de hoogtijdagen van MySpace gretig gebruik van dit medium om hun muziek bij een groot publiek aan de man te brengen. Door albums van hoge kwaliteit uit te brengen, een alles verpulverende live reputatie op te bouwen en ook nog eens continue op tour te zijn kan deze band ook niet meer stuk. Deze avond wordt in stijl geopend door niemand minder dan DevilDriver en Darkest Hour, beiden graag geziene acts die weten hoe ze een podium onveilig moeten maken.

Het concert wordt van het Klokgebouw te Eindhoven verplaatst naar 013 in Tilburg. Inmiddels is een ruime meerderheid van de kaarten verkocht. Kaarten kosten ¤ 44,- in de voorverkooop en (mits nog beschikbaar) ¤ 49,- aan de deur. De kaartverkoop is inmiddels gestart, koop ze hier. Kaarten gekocht voor het concert in Eindhoven blijven uiteraard geldig.

MACHINE HEAD + BRING ME THE HORIZON + SUPPORTS
Maandag 28 november 2011 | aanvang 18:30 | zaal open 17:30 Tickets ¤ 44,00 (excl. service- en transactiekosteen) | Avondkassa ¤ 49,00 Dommelsch Zaal | Voorverkoop reeds gestart via www.013.nl en de bekende voorverkoopadressen Koop hier uw kaarten 013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /