Ingezonden persbericht


Persbericht
Grontmij kondigt voorgenomen benoemingen aan
De Bilt, 28 november 2011 ­ Grontmij N.V. maakt bekend dat haar Raad van Commissarissen de heer F. (Frits) Vervoort voor zal dragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer bij de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Grontmij N.V. De heer Vervoort begint zijn werkzaamheden als CFO per 1 december 2011. Na de voorgenomen benoeming zal de Raad van Bestuur van Grontmij bestaan uit Sylvo Thijsen (CEO), Jean-Luc Schnoebelen (COO), Frits Vervoort (CFO), Gert Dral en Annemieke Nijhof. Binnen de Raad van Bestuur zal de heer Jean-Luc Schnoebelen de rol van Chief Operating Officer van Grontmij gaan vervullen.

De Raad van Commissarissen zal ook de heer J. (Jan) van der Zouw als nieuw lid van de Raad van Commissarissen voordragen bij de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Grontmij N.V. Na de voorgenomen benoeming zal de Raad van Commissarissen bestaan uit de heer J.H.J. Zegering Hadders (voorzitter), de heer R.J.A. van der Bruggen, de heer P.P. Montagner en de heer J. van der Zouw. De Raad van Commissarissen heeft verder de heer T. (Tjalling) Tiemstra gevraagd de Raad van Commissarissen te ondersteunen als adviseur.

De heer J.H.J. Zegering Hadders, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Grontmij N.V.: `Onze Raad van Commissarissen zal weer op volle sterkte zijn met het beoogd lid Jan van der Zouw en Tjalling Tiemstra als adviseur. Beiden zijn twee gerenommeerde zakenmensen met ruime en relevante ervaring voor onze onderneming. Ik ben ervan overtuigd dat Grontmij heel veel baat zal hebben van deze toevoeging aan haar management.'

De heer S. Thijsen, CEO: `Ik ben erg verheugd met de voordracht van de heer Vervoort, omdat we daarmee uitgebreide ervaring en kennis toevoegen aan onze onderneming. Met Frits Vervoort verwelkomen we een gerespecteerde CFO, met een ruime ervaring en een sterke track record, met name tijdens zijn jaren bij Vedior. Ik ben ook erg verheugd dat de heer Schnoebelen de rol van COO op zich zal nemen. In deze rol zal hij zich richten op de versterking van de economische efficiëntie van onze activiteiten. Met deze nieuwe samenstelling van de vijf leden tellende Raad van Bestuur, zijn we goed toegerust om de uitdagingen van de huidige markt aan te gaan.'

Pagina 1 van 3



Nieuwe CFO De heer Vervoort (1962) heeft meer dan dertig jaar ervaring als financieel expert. Hij begon zijn carrière bij Ernst & Young. Na een periode bij Reed Elsevier, trad hij in 1994 in dienst bij Vendex International N.V. als hoofd van de afdeling `Business Economics'. Daarna werd hij Finance Analyst bij Vendex Food Groep BV in 1995. Twee jaar later trad hij in dienst bij Vedior N.V. als Corporate Controller. In 2000 werd hij financieel directeur en in 2001 begon hij als CFO bij Vedior N.V. Hij was verantwoordelijk voor vele overnames, Amerikaanse schuld plaatsing en nieuwe kredietfaciliteiten. Hij heeft een Master's degree in economie en een post graduate Accountancy aan de Universiteit van Amsterdam.

De heer Vervoort zal worden voorgedragen voor benoeming voor een periode van vier jaar. De bezoldiging zal in lijn zijn met het huidige beloningsbeleid van de groep.

Nieuw lid van de Raad van Commissarissen en adviseur De heer Van der Zouw (1954) heeft een sterk track record als CEO van Eriks Group N.V., dat hij met succes internationaal expandeerde. Medio 2011 verliet hij het bedrijf als CEO, maar hij is nog steeds adviseur van de Raad van Bestuur. De heer Van der Zouw houdt non-executive functies bij Van Wijnen Holding N.V., Den Helder Airport, HGG en Newdell Company. Hij heeft een Bachelor's Degree in Mechanical Engineering.

De heer Tiemstra (1952) heeft ruime ervaring als voormalig CFO van Hollandsche Beton Groep (HBG N.V.) en Hagemeyer N.V., en 22 jaar ervaring in diverse financiële en algemene management posities bij Unilever N.V. / PLc. Hij heeft momenteel een non-executive en adviserende rol bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Amnesty International, Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen (VEUO), Bruynzeel Holding B.V., Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), MegaGroup B.V. en Reinier de Graaf Groep. De heer Tiemstra heeft een Master's degree in Business Administration en een RA-titel in Accounting aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Suzan van Nieuwkuyk, Company Secretary Grontmij N.V., T +31 30 220 75 39 Michèle Negen-Jacobusse, Investor Relations Manager Grontmij N.V., T +31 30 220 78 31 www.grontmij.com

Pagina 2 van 3