Politie Gelderland-Zuid

Twee keer aangehouden binnen acht uur

Nijmegen, 28-11-2011 o Een 40-jarige man uit Wijchen werd in een tijdsbestek van acht uur twee keer aangehouden voor alcoholgerelateerde delicten. Zondagavond om 20.40 uur voor het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol en maandagochtend om 03.50 uur voor openbare dronkenschap.

Om 20.40 uur reed de Wijchenaar na een inhaalmanoeuvre met vermoedelijk flinke snelheid en na het negeren van een rood verkeerslicht tegen een boom op de Van Schuijlenburgweg in Nijmegen. De auto liep grote schade op en is weggetakeld. Agenten hielden de 40-jarige bij de auto aan. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 485 ug/l (1,11 promille). Hij is met bekeuringen voor het rijden onder invloed en voor het rijden met een gladde autoband weer in vrijheid gesteld.

Later in de nacht kwam er een melding binnen van een man die zijn ex lastig viel op haar woonadres, terwijl hij voor die omgeving een verblijfsontzegging had. Agenten die ter plaatse gingen troffen daar weer de 40-jarige Wijchenaar aan. De man weigerde op sommeren van de politiemensen om te vertrekken en gedroeg zich vervelend. Uiteindelijk hielden de agenten de Wijchenaar op de Neerbosscheweg aan voor openbare dronkenschap. Hij is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

(00)

Laatst gewijzigd 28-11-2011 8:53 | © Regio Gelderland-Zuid |