Gemeente Oost-Gelre


Lichtenvoorde, 25 november 2011


--PERSBERICHT--

GGD start met voorlichtingsbijeenkomsten om valrisico's bij ouderen te verminderen

Ouderenbonden en vrouwenverenigingen uit de gemeente Oost Gelre kunnen een gratis voorlichtingsbijeenkomst over valpreventie aanvragen. De GGD Gelre-IJssel organiseert deze bijeenkomsten. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten staan de volgende vragen centraal: "Hoe komt het dat je valt?", "Wat zijn de gevolgen van een val?" en vooral "Hoe kun je vallen voorkomen?".

Jaarlijks moeten duizenden ouderen naar een ziekenhuis als gevolg van een ongeval thuis of in het verkeer. Een val is het meest voorkomende ongeluk en kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. Het treffen van de juiste maatregelen in en om huis vermindert het risico om te vallen.

Drie typen bijeenkomsten
GGD Gelre-IJssel biedt drie typen voorlichtingsbijeenkomsten aan. De organisatie die de bijeenkomst aanvraagt, bepaalt welke type voorlichting gegeven wordt. De bijeenkomst sluit op deze manier aan op de wensen en behoeften van de doelgroep. Mogelijke onderdelen van de voorlichtingsbijeenkomst zijn: informatieoverdracht over valpreventie door middel van een PowerPoint presentatie, testen van evenwicht en reactievermogen, discussiëren over stellingen, uitproberen van diverse hulpmiddelen en het uitvoeren van oefeningen voor de balans en het reactievermogen.

Aanmelden
Personen die met een groep ouderen werken en geïnteresseerd zijn in een voorlichtingsbijeenkomst kunnen contact opnemen met GGD Gelre-IJssel (m.blokhuis@ggdgelre-ijssel.nl of telefoon: 088-4433581).


-- EINDE BERICHT--

---



Gemeente Oost-Gelre