Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort ­ maandag 28 november 2011

Bewaakte NS fietsenstalling ook in 2012 gratis

Reizigers die met de fiets naar station Amersfoort en station Amersfoort Schothorst komen kunnen ook in 2012 de fiets gratis stallen in de bewaakte zelfservice stallingen op het Piet Mondriaanplein en het Inputplein. Deze service bestond ook dit jaar al en wordt met een jaar verlengd.

Het gratis abonnement voor de bewaakte zelfservice fietsenstalling met geautomatiseerde in- en uitgangen is voor mensen die regelmatig met de trein reizen en de fiets als voor -en natransport gebruiken. Om van deze stallingen gebruik te kunnen maken is een toegangspas nodig. Deze pas is te bestellen via de website www.nsfietsenstalling.nl of telefonisch 0900­34 38 755. De toegang tot de stalling is een jaar lang gratis. Wel is er een borg van 20 euro voor de pas verschuldigd.

Gebruikers die al een toegangspas voor de fietsenstallingen hebben, kunnen er gewoon gebruik van blijven maken. De pas wordt automatisch verlengd voor nog een jaar gratis stallen.

Terugdringen overlast
Bij de stations is er een hoge parkeerdruk voor fietsen. Door de bewaakte zelfservice stallingen op het Piet Mondriaanplein en Inputplein gratis te maken willen de gemeente Amersfoort en NS de overlast van hinderlijk geparkeerde fietsen terugdringen. De handhaving van foutief geparkeerde fietsen blijft streng. Fietsen die hinderlijk geparkeerd staan worden verwijderd. Dat geldt ook voor weesfietsen, dit zijn fietsen die vermoedelijk geen eigenaar meer hebben.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort