Ingezonden persbericht




LogAnt zet logistiek in de provincie Antwerpen nu ook in het Engels in de kijker 28 november 2011 - 11.30 uur - PSA Noordzee Terminal, Zaal Europe

Het provinciale Havencentrum Lillo stelt samen met het Institute of Transport and Maritime Management Antwerp (ITMMA) van de Universiteit Antwerpen het boek 'Province of Antwerp, a Logistics Hub for the World' voor. Dit werk is de vertaling van het eerder verschenen boek 'LogAnt - Provincie Antwerpen, een wereld van logistiek' en zet de provincie Antwerpen als topregio in de logistiek in de kijker. Dit boek wil zowel deskundigen als leken meer inzicht geven in de wereldwijde logistieke keten waarin de provincie Antwerpen een belangrijke rol speelt.

De boekvoorstelling vindt plaats in zaal Europe op de Noordzee Terminal van PSA. Hier krijgen de deelnemers een prachtig zicht op de activiteiten op kade en kunnen ze de logistieke keten van heel dichtbij volgen. Na de boekvoorstelling, geeft PSA ons de kans om de logistieke activiteiten op de terminal van dichtbij te observeren.

Programma:
11.00 uur Onthaal met koffie
11.30 uur Verwelkoming door Koen Helsen, voorzitter van het Havencentrum 11.40 uur Toelichting over wereldwijde logistiek en troeven van Antwerpen door Theo Notteboom, voorzitter en professor, ITMMA - Universiteit Antwerpen 12.00 uur Toelichting bij gebruik van het boek door Sofie Vanleenhove, hoofd educatieve werking in het Havencentrum
12.15 uur Observatie van de activiteiten op de Noordzeeterminal van PSA 12.45 uur Receptie met hapjes

Praktische info
Wanneer: 28 november 2011, 11.30 uur - 13.30 uur Waar: Zaal Europe, PSA Noordzee Terminal Scheldelaan 601, 2040 Antwerpen (Zandvliet) (Kaai 913)