Provincie Friesland

14 november 2011

Open Innovatie Festival in Fryslân

Fryslân krijgt haar eigen Open Innovatie Festival. De provincie sluit aan op het landelijke festival, dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt. In het Open Innovatie Festival zetten ambtenaren, bewoners en bedrijfsleven zich in voor innovatieve ideeën voor de samenleving. Het evenement vindt plaats van 28 november tot en met 2 december.

De insteek van de lezingen, workshops en gesprekken is ideeën te bedenken hoe publieke organisaties als overheid, onderwijs en zorg effectiever en efficiënter kunnen zijn. Dat kan bijvoorbeeld gaan om betere dienstverlening of de inzet van social media.

Het thema van 2011 is 'Deel de overheid'. Centraal staat daarin de uitwisseling van kennis tussen ambtenaren onderling en tussen ambtenaren, burgers en ondernemers. Verspreid over vijf dagen zijn er workshops over social media, presentaties en discussies. Er zijn onder andere bijdragen van Tony van Acquoy van Stenden Hogeschool, zanger Daan Levy en Elena Cavagnaro, lector aan Stenden.

De bijeenkomsten van het Open Innnovatie Festival Fan Fryslân zijn van 28 november tot en met 2 december elke dag van 12.00 tot 15.00 uur in Tryater aan de Oostersingel in Leeuwarden. Iedereen die mee wil denken en praten, kan kosteloos deelnemen. Het programma en de laatste updates staan binnenkort op www.oif2011.nl.