Ingezonden persbericht


Amsterdam, maandag 21 november 2011

Enge en gevaarlijke beestjes in het ziekenhuis
Rode Hoed Wetenschapscafé: over de ziekenhuisbacterie

Uitbraken met resistente micro-organismen leveren steeds meer problemen op in Nederlandse ziekenhuizen zoals is gebleken bij de recente uitbraak in het Maasstad Ziekenhuis. Deze 'superbugs' kunnen zich razendsnel verspreiden en zijn in sommige gevallen niet te behandelen. In het Rode Hoed Wetenschapscafé van maandag 28 november legt arts en microbioloog Miquel Ekkelenkamp uit van welke 'superbugs' we nu last hebben, wat ons in de toekomst te wachten staat en wat we er aan kunnen doen.

Miquel Ekkelenkamp is als arts-microbioloog verbonden aan het UMC Utrecht, waar hij recent promoveerde op preventie en behandeling van levensbedreigende ziekenhuisinfecties. Naast zijn werk als arts publiceert hij opiniestukken en columns in onder andere het NRC Handelsblad en Medisch Contact.

Organisatie: het Wetenschapscafé is een initiatief van De Rode Hoed, i.s.m. prof.dr. G.J.B. van Ommen (CMSB), artsenwebsite Care4Cure en wordt mede mogelijk gemaakt door het Leids Universitair Medisch Centrum, AMC-UvA, VU medisch centrum, Centre for Society and Genomics, Netherlands Genomics Initiative, BIOKÉ, Netherlands Consortium for Healthy Ageing. Datum: 28 november. Aanvang: 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten: ¤ 7,50 en ¤ 6,50 (CJP/studenten/stadspas/65+); online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

2v1
Wanneer u 1 kaart koopt kunt u na aanmelding een 2de persoon GRATIS meenemen. Mail de naam van de persoon vóór vrijdag 25 november 2011 09.00 uur naar receptie@rodehoed.nl.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht -



Ingezonden persbericht