Gemeente Berkelland

24 november 2011

Berkelland doet mee aan Open Innovatie Festival

Gemeente Berkelland doet dit jaar voor het eerst mee aan het Open Innovatie Festival (#OIF2011), dat van 28 november tot en met 2 december op diverse plaatsen in het land wordt gehouden. Het OIF wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Vijf dagen lang zetten gemeentelijke medewerkers, inwoners en ondernemers zich in voor overheidsinnovatie. We delen onze kennis van sociale media en vragen ons af hoe we de Berkellandse samenleving kunnen verbinden door gebruik te maken van nieuwe media en sprankelende ideeën.

Onze bedoeling is social media nu daadwerkelijk te gaan aanpakken. Velen van ons hebben zich laten inspireren door Kim Spinder. We hebben kennis gemaakt met yammer, twitter, facebook, flickr, prezi.... Nu moeten we aan de slag…

Collega's helpen collega's
Medewerkers van de gemeente Berkelland gaan onder het motto 'collega's helpen collega's' sessies verzorgen 'kennis maken met...' yammer, twitter, facebook, prezi, pleio enzovoort. En ook Het Nieuwe Werken en de Deelstoel krijgen een plekje in het programma.

Ervaringen delen
Ook anderen delen met ons hun ervaringen op het gebied van sociale media.


* Sensire toont ons Zorg op Afstand (Sensire is hierin de nr. 1 in Nederland) en het socialnetwork AchterhoekConnect (woensdag 9.00 uur).
* Arjen Hof, directeur van GovUnited deelt met ons de mogelijkheden van open geo-data (woensdag 9.00 uur)
* Ton Meeuwissen en Jeroen de Miranda van AtosConsulting verzorgen een interactieve sessie. Over Yammer en mindmapping (woensdag 13.30 uur)
* Ralf Mohnen van CrisisbeheersingNederland.nl komt vertellen over crisis- en rampenbestrijding en sociale media en presenteert ons zijn nieuwe initiatief Nederland2.0 (donderdagmorgen 1 december 11.30 uur).
* Jolanda Luimes van Tip Achterhoek werkt mee: Social media en de macht van de klant. Luisteren we eigenlijk nog wel? Berkelland is een dorp (donderdag 9.00 uur).
* Linda van Eck van het bureau LooVanEck leert ons in een workshop 'de kunst van het twitteren'. Want zie maar eens spitsvondige, taalkundig juiste, maar toch doeltreffende tweet van 140 tekens te componeren (donderdagmiddag 1 december, 14.00 uur)
* Het UWV toont de innoverende E-diensten en E-contact (vrijdag 9.00 uur)
* Joachim Geerdink vertelt over de Ideeënboerderij De Meijer in Neede (vrijdag 11.00 uur).

Fietscrossbaantje via hyves

Op woensdagmiddag 30 november om 15.00 uur gaan we met de hyves-jeugd een fietscrossbaantje in Neede co-creëren. Hiervoor is een speciale hyve gemaakt: www.Fietscrossen-Neede.hyves.nl De jeugd wordt via deze hyve opgeroepen om op 30 november mee te werken om het idee van de 13 jarige Stefan Smeenk om te zetten in een ontwerp voor een fietscrossbaan. Het is de bedoeling het baantje gelijk de volgende dag aan te leggen op de hoek van de Meijersweg/Rondweg.

De jeugd krijgt hulp aangeboden van De Tuinen van Geerdink, ontwerper van natuurlijk groen en ook van speelterreinen. Als het weer het toelaat, buigen de jongeren zich ter plekke over het ontwerp. Anders verleent pannenkoekenhuis de 5-sprong onderdak.

Co-creatie
Hoe verbinden we Berkelland door social media? Dat is het centrale thema. Aan het begin van de week formuleren we 10 vragen (elk maximaal 140 tekens), die we aan het eind van de week in 10 x 140 tekens willen beantwoorden. Er zit een muzikale noot in het programma en raadsleden twitteren mee

Nieuwsgierig naar het programma? Kijk op: www.oif2011.nl/berkelland en twitter met ons mee: #oif2011 en #oifBerkelland. Direct aanmelden voor de diverse programmaonderdelen kan op http://berkelland.fikket.nl.