Ingezonden persbericht


CNN BLIKT VOORUIT OP EK 2012

maandag 28 november tot zaterdag 3 december speciale reportages uit Polen en Oekraïne met o.a. Ruud Gullit

Met nog zo'n 200 dagen te gaan tot de aftrap van de EK 2012 in Warschau werpt CNN alvast een blik vooruit met een week lang speciale programma's over de EK 2012, met als hoogtepunt de loting op vrijdag 2 december.

CNN's voetbalexpert Pedro Pinto reist naar Polen en de Oekraïne om van daaruit een week lang verslag te doen van alle feiten en wetenswaardigheden rond het EK voetbal 2012.

Pinto spreekt onder meer met UEFA voorzitter Michel Platini en de legendarische voormalige AC Milan spits Andrei Shevchenko. Pinto ontmoet ook de voormalige Deense keeper en held van de EK 1992 Peter Schmeichel en een van de grootste spelers aller tijden, Zinedine Zidane.

Verder spreekt Pinto met het hoofd van de Poolse voetbalbond en stapt hij met de Oekraïense vicepremier Borys Kolenikov in het vliegtuig om alle gaststeden in de Oekraïne op één dag te bezoeken. En het programma zou niet compleet zijn zonder de legendarische Nederlander Ruud Gullit (in de uitzending van woensdag 30 november), de Duitse WK-winnaar Thomas Berthold en de Franse WK-winnaar Marcel Desailly die met Pinto verschillende vragen rond het toernooi proberen te beantwoorden.

Aan het einde van deze speciale EK-week brengt CNN World Sport een half uur durende special vanuit Polen en de Oekraïne; 'UEFA Euro 2012: The Final Draw' met onder andere de loting en de hoogtepunten van de afgelopen week.

De speciale reportages worden iedere werkdag uitgezonden in het programma World Sport om 18.00 uur en 23.30 uur.

De special 'UEFA Euro 2012: The Final Draw' duurt een half uur en wordt uitgezonden op: Zaterdag 3 december om 9.30, 18.30 en 23.00 uur
Zondag 4 december om 08.30 uur
Maandag 5 december om 9.30 uur

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht