Gemeente Lochem


Een nieuw inrichtingsplan voor Eefde

Het dorp Eefde krijgt een rondweg. Na realisering van de rondweg kunnen we aan de slag met de herinrichting van de traverse, het gebied rondom de provinciale weg door het dorp. Tijdens een ontwerpmarathon in het 'Hart van Eefde' op 1, 2 en 3 december kan iedere inwoner van Eefde ideeën inbrengen.

De toekomst van Eefde
Eefde werkt aan haar toekomst. Wethouder Bussink (Verkeer): 'We willen samen voor en met alle Eefdenaren en belanghebbenden een inrichtingsplan maken waar Eefde jaren mee verder kan. Daarom organiseren we een ontwerpmarathon in het "Hart van Eefde". Dit is dé kans om Eefde opnieuw vorm te geven."

Ontwerpmarathon in het 'Hart in Eefde'
De eerste dag van de ontwerpmarathon worden vooral gesprekken gevoerd, analyses gemaakt en de eerste voorzichtige ruwe schetsen getekend. De andere twee dagen ligt het accent vooral op het uitwerken van de ruwe schetsen tot concrete inrichtingsschetsen. Gedurende deze marathon kunnen inwoners van Eefde in het "Hart van Eefde" binnenlopen en de voortgang bekijken, de ontwerpers inspireren of samen met hen aan het werk gaan. Meer informatie en het programma staat op www.lochem.nl onder reizen, verkeer en vervoer.

U kunt vooraf ideeën inleveren
Voorafgaand aan de ontwerpmarathon kunnen inwoners hun mening of ideeën alvast aanleveren bij de gemeente. Dit kan ter attentie van Remko Schultz, postbus 17, 7240 AA Lochem of via email r.schultz@lochem.nl. Maar uiteraard kan dit ook tijdens de ontwerpmarathon zelf.

De ontwerpmarathon is op 1 december van 13.00 - 20.00 uur, 2 december van 09.00 - 20.00 uur en 3 december 10.00 - 17.00 uur. Iedere inwoner van Eefde is van harte uitgenodigd.