Ingezonden persbericht


POPgroningen Talent Award

POPgroningen lanceert Backstage en de Talent Award gaat weer van start.

"Het winnen van de POPgroningen Talent Award betekent voor ons een enorme voorsprong op andere bands" - Tyler's Gone (winnaar POPgroningen Talent Award 2011)

Vanaf 22 november starten de inschrijvingen voor de POPgroningen Talent Award weer. Dé bandcompetitie van de provincie Groningen zal vanaf februari 2012 zes voorrondes op diverse locaties in de provincie Groningen organiseren. Artiesten, uit de provincie Groningen, kunnen zich op de website van POPgroningen tot 31 december uitsluitend aanmelden via Backstage. Hieruit selecteert een team professionals uit de Groningse popcultuur de deelnemers voor de voorrondes, die tijdens Eurosonic bekend worden gemaakt. De winnaars van de voorrondes spelen in maart in Simplon voor een plek in de finale, die in april 2012 in Vera wordt georganiseerd. Het winnen van de POPgroningen Talent Award betekent voor artiesten een intensief ontwikkelingsprogramma waarbij er wordt gecoacht naar een goede act, op gebied van optreden en profilering, op Eurosonic 2013.

Over POPgroningen Talent Award
POPgroningen Talent Award is dé opstap voor lokaal talent om zich te profileren en kennis te maken met het optreden in professionele omgevingen. Met een aantal voorrondes in de provincie en de stad wordt een selectie van acts gedestilleerd die zich mag presenteren in de finale in een toonaangevend poppodium in Groningen. De winnaar van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals als Eurosonic en stroomt automatisch door naar de finale van de SENA Performers POPnl Award in De Melkweg.

Deelnamevoorwaarden:

* Iedereen mag meedoen ongeacht stijl, leeftijd en niveau.
* Minimaal 50% van de act is Gronings.

* De act speelt uitsluitend eigen werk.

* Band/artiest heeft geen platencontract of publisher.
* Voormalige winnaars zijn uitgesloten.
Over Backstage
Backstage is dé interactieve database van en voor iedereen die zich actief bezig houden met de Groningse popcultuur. Artiesten en professionals kunnen hier een profiel aanmaken en met elkaar in contact komen. Dit vergemakkelijkt het proces van bandleden zoeken tot het programmeren van festivals.

POPgroningen neemt hierin het voortouw door aanmeldingen voor de POPgroningen Talent Award uitsluitend via Backstage te laten verlopen. Daarnaast stelt GrunnSonic lokale artiesten ook in staat om via Backstage een optreden te krijgen op de lokale showcase tijdens Eurosonic.

zie: http://www.popgroningen.nl/backstage

Over POPgroningen
POPgroningen is de popkoepel van de provincie Groningen en zet zich in om talentontwikkeling van de Groningse popcultuur te stimuleren. Door de inzet van de POPgroningen Talent Award, Local Heroes stage op het bevrijdingsfestival, coachingstrajecten en GrunnSonic is POPgroningen de katalysator voor popmuziek in de provincie Groningen.