Gemeente Apeldoorn

Wethouder Spoelstra trots op derde plaats sociale dienst

Tijdens het Divosa-VNG najaarscongres is eind vorige week bekendgemaakt dat Apeldoorn de derde prijs heeft behaald in de competitie de Beste Sociale Dienst van Nederland 2011. De gemeente Apeldoorn was één van de vijf genomineerden. Amersfoort en Roermond eindigden op de eerste en tweede plaats. Wethouder Fokko Spoelstra is trots op het behaalde resultaat: "Voor het eerst meedoen en dan al direct 'brons', ik vind dat een topprestatie. Het is een waardering voor de keuzes die we hebben gemaakt voor de systematiek, maar zeker ook voor de medewerkers die actief zijn in de sociale dienst."

De jury prees de Dag-1 aanpak, waarbij de uitkering binnen één dag kan worden toegekend als hét innovatieve punt van Apeldoorn. Dit heeft als voordeel dat de focus direct verlegd kan worden naar het verkrijgen van werk, aldus de jury. Een ander sterk punt vond de jury het vertrouwen dat de gemeente stelt in haar medewerkers: de combinatie van de beslisruimte voor medewerkers met de interviewtechniek is uniek. Apeldoorn scoorde ook maximaal op het toeleiden naar werk, de effectiviteit. De jury was ook complimenteus over de samenwerking met andere partijen. De veelheid aan werkgeversgerichte projecten toont aan dat Apeldoorn ook oog heeft voor de rol van de werkgever en diens vraag op de arbeidsmarkt, aldus de jury.

Niet alleen de vakjury van brancheorganisatie Divosa heeft waardering voor het Werkplein Activerium. Ook cliënten van het Werkplein Activerum zijn tevreden over de dienstverlening, zo blijkt uit het klanttevredenheidsondezoek dat voor de zomer is uitgevoerd. Ruim 1000 klanten van het Werkplein Activerium hebben actief deelgenomen aan het onderzoek. Zij waarderen de dienstverlening in het Werkplein Activerium gemiddeld met een 7,1. Klanten zijn met name te spreken over de persoonlijke aandacht. De groep inburgeraars onder de respondenten beoordelen de dienstverlening in het Werkplein Activerium met een rapportcijfer van 8,2 het hoogst.

Einde persbericht