Ingezonden persbericht


PostNL kiest voor FSC-papier

Den Haag, 28 november 2011 - PostNL maakt voortaan gebruik van enveloppen, wenskaarten, verpakkingsmateriaal en drukwerk met het FSC-keurmerk voor zowel eigen gebruik als voor de verkoop. Via de postkantoren wordt jaarlijks voor vele miljoenen euro's aan papier- en kartonproducten aan consumenten verkocht. Met haar keuze voor FSC draagt PostNL bij aan verantwoord bosbeheer wereldwijd, met alle positieve gevolgen voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn. PostNL en FSC Nederland kwamen vandaag een partnerschap overeen.

Bart Bremer, Directeur Group Procurement, Real Estate & Facilities bij PostNL: " PostNL komt bij wijze van spreken dagelijks bij de mensen thuis. Daarom zijn wij als geen ander op de hoogte van wat er speelt in de samenleving, en van de gevolgen van onze bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. PostNL heeft met haar toeleveranciers van papier en verpakkingsmateriaal afspraken gemaakt over levering van producten met het FSC-keurmerk. Door het aangaan van een partnerschap met FSC Nederland onderstreept PostNL haar actieve bijdrage aan het vergroten van het marktaandeel FSC-papier op de Nederlandse markt."

Bert van Veldhuizen, directeur FSC Nederland: "Wij zijn bijzonder verheugd dat PostNL vanaf vandaag onderdeel is van ons netwerk. PostNL is een bedrijf dat aantoont wat je met de inkoopkracht van een bedrijf kunt bereiken. Door helder en eenduidig te vragen wat je verlangt, kun je in betrekkelijk korte tijd een mooi FSC-assortiment opbouwen. Samen willen we kijken of we in het jubileumjaar van FSC in 2013 een speciale postzegel op de markt kunnen brengen."