Gemeente Alkmaar

Alkmaars winkelgebied positief gewaardeerd

Uit het koopstromenonderzoek Randstad 2011 blijkt dat Alkmaar goed scoort als winkelstad. Alkmaar trekt bezoekers en omzet vanuit een grote regio: van Den Helder tot Zaanstad komen bezoekers naar onze stad om te winkelen. Het winkelgebied wordt positief gewaardeerd door de bezoekers. Vooral sfeer en uitstraling scoren goed en daarnaast de veiligheid en de daghoreca.

Wethouder Victor Kloos (OPA): 'Ik ben trots op de goede scores en de kwaliteiten van onze winkeliers. Zonder hen hadden we niet zo goed kunnen scoren. Het onderzoek maakt duidelijk dat Alkmaar goed op weg is om Beste Binnenstad 2013 te worden.'

Het centrum van Alkmaar heeft een omvangrijk winkelaanbod, met 531 winkels en een vloeroppervlak van 82.000 m2. Deze winkels zijn goed voor een omzet van ¤ 46 miljoen aan dagelijkse artikelen en ¤ 196 miljoen aan niet-dagelijkse artikelen. Van de totale omzet is 56% afkomstig uit een groot aantal andere gemeenten in Noord-Holland. De zaterdag is de favoriete winkeldag voor de bezoekers die naar Alkmaar komen om te winkelen.

Het onderzoek is door I&O Research uitgevoerd door middel van een telefonische en online enquête onder zo'n 66.000 consumenten in 158 gemeenten.




Gemeente Alkmaar