Gemeente Amersfoort

Nieuwbouw van 325 woningen gestart in Vathorst

In de afgelopen weken is in Vathorst een groot aantal nieuwe projecten van start gegaan. Het gaat om woningenprojecten in de deelplannen Laak2 en De Bron. In totaal gaat het om circa 325 woningen, zowel in de huur- als de koopsector. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) heeft voor deze woningen de gronden verkocht en de diverse aannemers zijn inmiddels gestart met de bouw. OBV is positief over dit behaalde resultaat. Het is goed voor de voortgang van de wijk en het geeft een positieve impuls aan de regionale economie.

In Laak2 is begonnen met de nieuwbouw van ruim 175 woningen. Deelplan Laak2 is het vervolg van waterstad De Laak, waar veel woningen direct aan het water grenzen. Door het vele water en de ruime singels met bomen, krijgt Laak2 vooral een groene uitstraling. De startbouw van het grote aantal woningen in Laak2 is mede bepaald dankzij de grote belangstelling voor dit nieuwe deelplan, waarvan de verkoop in april 2011 is begonnen.

In De Bron wordt gestaag verder gebouwd en zijn ca. 150 nieuwe woningen in aanbouw genomen. Dit deelplan ligt in het hart van Vathorst. Centraal in de wijk en dichtbij alle voorzieningen.

Eerder dit jaar zijn er in Vathorst al meer nieuwbouwprojecten gestart. In totaal voor circa 125 woningen. Dat betekent dat in het jaar 2011 gestart is met de bouw van ongeveer 450 nieuwe woningen. Ondanks de huidige crisis en de slechte woningmarkt ligt Vathorst zowel bij kopers als huurders goed in de markt. Daarmee is Vathorst op dit moment een positieve uitzondering. Vooral de centrale ligging, het gevarieerde woningaanbod en de aanwezige voorzieningen dragen hieraan bij.