Ingezonden persbericht


De Speurprent app: Hét interactieve prentenboek voor de iPad.

Maandag 28 november lanceert Creative Work, internet & applicatie ontwikkelaar uit Buitenpost, haar eigen applicatie voor de iPad. De Speurprent app, is een interactieve applicatie voor kinderen en ouders.

De app is speciaal ontwikkeld om kinderen spelenderwijs goed te leren kijken, zoeken, vinden en herkennen. De Speurprent bestaat uit een rijke illustratie van 12 iPad schermen groot met herkenbare en verrassende elementen. Aan de illustratie zijn ruim 200 geluiden toegevoegd. De allerkleinsten leren hierdoor geluiden te koppelen en items te herkennen. Voor de wat grotere kinderen en de volwassenen is er een 'zoek en vind' spelelement aan de app toegevoegd. Bij het spelen van de app staat plezier voorop, maar als bonus zorgt de app voor diverse leermomenten en stimuleert het de concentratie.

Idee

Het idee voor de iPad app ontstond doordat Teade Steenstra, mede eigenaar van Creative Work en vader van twee kinderen, met veel plezier terug kijkt naar de momenten met een prentenboek in zijn jeugd. ' Ik weet nog dat ik altijd urenlang kon kijken in een prentenboek. Ik was echt gefascineerd door de mooie platen en ontdekte telkens wat nieuws in de illustraties' aldus Teade Steenstra. 'Het leek me daarom fantastisch om deze ervaring te combineren met de technische mogelijkheden van nu'.

Creative Work zocht daarom een samenwerking met de illustrator Heleen Klopper. Zo kreeg het plan vorm en op basis van de zeer veelzijdige prent kon de iPad app technisch gerealiseerd worden.

'We hebben de app laten testen door kinderen uit groep 1 t/m 4 van de 'Master Franke School uit Eernewoude. Het was fantastisch dat de kinderen unaniem ons enthousiasme over de app deelden' aldus Anna Reinders medewerker van Creative Work. Zowel de kinderen als de leerkrachten vonden de app leuk en leerzaam.

Teade Steenstra: 'Het aanbod van apps die geschikt en leerzaam zijn voor kinderen is nog beperkt. Ik ben er daarom van overtuigd dat De Speurprent app, als uniek concept een mooie aanvulling is op de markt voor kinder apps'.

De app is verkrijgbaar in de 'Apple App Store'. Vanaf week 49 is er naast de betaalde versie ook een gratis versie beschikbaar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.speurprent.nl




Ingezonden persbericht