Gemeente Cromstrijen


Watersportvereniging vervult havenmeesterschap Dorpshaven (28-11-2011)

Maandag 28 november ondertekenden wethouder Flieringa namens de gemeente en de heer Van de Ree als voorzitter van de watersportvereniging Numansdorp de overeenkomst tot havenmeesterschap. Vanaf 1 januari 2012 vervult de watersportvereniging het havenmeesterschap voor de Dorpshaven in Numansdorp.

De heren Dick en Henk Veth vervulden de afgelopen jaren naar tevredenheid het havenmeesterschap voor de gemeente. De watersportvereniging neemt deze taak van hun over tot 1 juli 2016 en organiseert het havenmeesterschap met drie vrijwilligers van de vereniging. De vereniging is verantwoordelijk voor de passanten. Zij int de havengelden maar treedt ook op als vraagbaak voor recreanten die Numansdorp aandoen. Ook groepsreserveringen kunnen worden ingediend bij de vereniging.

De gemeente blijft verantwoordelijk voor de vaste liggers. Zaken waarvoor op basis van de havenverordening een vergunning nodig is moeten bij de gemeente worden aangevraagd. De gemeente overlegt wel met de watersportvereniging voordat zij hierover een besluit neemt.