Ingezonden persbericht


De helft van de verkochte Blu-ray spelers is een 3D Blu-ray speler

Voorburg, 28 november 2011 - 3D Blu-ray is de ideale manier om de overweldigende 3D filmbeleving uit de bioscoop naar de huiskamer te halen. Sinds de introductie in 2010 kiezen steeds meer mensen voor een 3D Blu-ray speler. In december zal één op de twee verkochte Blu-ray spelers een 3D Blu-ray speler zijn. GfK Retail and Technology Benelux verwacht dat er dit jaar in Nederland circa 155.000 3D Blu-ray spelers worden verkocht. De Nederlanders zijn daarmee voorbereid om thuis van de beste films in 3D te genieten.

De filmmaatschappijen brengen in aanloop naar de feestdagen nieuwe 3D films uit. Wij hebben de topfilms op 3D Blu-ray alvast geselecteerd.

Topfilms op 3D Blu-ray

· Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2
· Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1
· Green Lantern

· Pirates of the Caribbean, on stranger tides
· Tron Legacy

· Rapunzel

· Gulliver's Travels

· Rio

· Ice Age

· Verschrikkelijke Ikke

· Sammy's Adventures

Onderzoek toont aan: met Blu-ray beleef je films nóg intenser

Blu-ray geeft een entertainmentervaring die mensen meer bij films betrekt dan bij een DVD, blijkt uit neurologisch onderzoek. De onderzoekers van Mindlab International hebben de aandacht, emotie en betrokkenheid van mensen getest bij het kijken van films die op verschillende dragers voor home entertainment staan. Uit het onderzoek blijkt dat films op 3D Blu-ray Disc het hoogste scoren op aandacht, emotie en betrokkenheid. 3D Blu-ray wordt op de voet gevolgd door de gewone Blu-ray Disc. Mensen voelen zich het minst betrokken bij films op DVD.

Over 3D Blu-ray
Het 3D Blu-ray format is een ideale manier om de overweldigende 3D filmbeleving uit de bioscoop naar de huiskamer te brengen. Je hebt daarvoor een 3D-TV, een 3D Blu-ray speler en films op 3D Blu-ray nodig. Het assortiment films op 3D Blu-ray wordt steeds groter. Je kunt op dit moment uit ongeveer 50 filmtitels kiezen.

Zie voor meer informatie over de Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux: http://www.facebook.com/BlurayBenelux