Ingezonden persbericht


TURNER WINT TWEE KINDERPRIJZEN BIJ BAFTA'S

Londen, 28 november 2011: Turner Broadcasting System Europe viert vandaag dubbel succes met een tweevoudige winst in de twee categorieën van de prestigieuze British Academy Children's Awards, die afgelopen avond in Londen werd gehouden.

De Wonderlijke Wereld van Gumball, de pas gelanceerde animatieserie uit Groot-Brittannië die door Turners Europese divisie werd uitgebracht, mocht de prijzen in ontvangst nemen voor Beste Animatie en Beste Schrijver.

Gumball is een serie boordevol komische avonturen van een enthousiaste, maar nogal klunzige blauwe kat, die allerlei bizarre dingen meemaakt in zijn dagelijkse leven, samen met zijn behoorlijk ongewone familie en vrienden.

"Gumball is beroemd om zijn positieve energie - en hij heeft echt magie voor ons verricht gisteren!" aldus Turner EMEA's chief content officer Michael Carrington. "Dit is geweldig nieuws en een mooi eerbetoon aan het talent, de motivatie en het keiharde werk van ons Head of Original Programming Daniel Lennard, maker Ben Bocquelet en het gehele Gumball productieteam."

Dit is de eerste keer dat Turner bekroond wordt met een Children's BAFTA in een programmacategorie. Eerder werd het bedrijf bekroond voor haar expertise in de interactieve entertainment-omgeving met een prijs voor de UK Cartoon Network website in 2000.

De winnende prijsvermeldingen zijn:

Best Animation: The Amazing World Of Gumball
Ben Bocquelet, Mic Graves, Joanna Beresford
Cartoon Network Europe in association with Dandelion Studios, Boulder Media & Studio Soi/Cartoon Network UK

Best Writer: James Lamont and Jon Foster
The Amazing World of Gumball
Cartoon Network Europe in association with Dandelion Studios, Boulder Media & Studio Soi/Cartoon Network UK

Turner ontving tevens twee nominaties in de categorie Internationaal voor Regular Show en Adventure Time en twee nominaties in de BAFTA Kids' Vote voor Regular Show en Cartoonnetwork.co.uk.