Persbericht
Sinterklaas zorgt voor drukste dag in geschiedenis bol.com Winkel verwacht vanavond 4 tot 5 cadeaus per seconde te verkopen

Utrecht, 28 november 2011 - Hulp-Sinterklazen winkelen sinds afgelopen vrijdag massaal voor cadeaus. Vandaag is het bij bol.com zelfs zo druk, dat de winkel voorspelt de drukste dag ooit te beleven. Vanmiddag werden al 2,5 artikelen per seconde verkocht. Bol.com verwacht dat dit aantal vanavond echter groeit naar 4 tot 5 artikelen die per seconde over de digitale toonbank gaan. Op het moment dat kleine kinderen naar bed zijn, doen immers veel hulp-Sinterklazen hun inkopen.

Traditiegetrouw is de maandag voor Pakjesavond de drukste dag van het jaar bij bol.com. Op dat moment zijn de meeste verlanglijstjes met elkaar gedeeld en neemt de druk op het vinden van cadeaus toe. Als de tendens van afgelopen weekend zich vandaag voortzet, beleeft bol.com de drukste dag in het 12-jarig bestaan van de winkel. Michel Schaeffer, marketing director: "Die drukte danken we aan de forse uitbreiding van ons speelgoedassortiment en het toevoegen van huishoudelijke elektronica. Hierdoor kunnen we de vraag naar Sinterklaascadeaus nog beter beantwoorden." In totaal verwacht bol.com alleen al vandaag zoveel cadeaus te verkopen, dat alle inwoners van een stad met het formaat van Arnhem tenminste één cadeau zouden kunnen krijgen.

Familiecadeaus voor familiefeest
De nieuwe cd's van K3, Marco Borsato en Coldplay, de biografie van Steve Jobs (Nederlandstalig en Engelstalig), 'Koorts' van Saskia Noort en de live-dvd van Nick & Simon zijn populair bij hulp-Sinterklazen. Ook bestellen Goedheiligmannen veel Playmobil, LEGO, het bordspel 'Ik hou van Holland' en de game 'Call of Duty: Modern Warfare 3'. Uit recent onderzoek van bol.com en Multiscope bleek dat 65% van de Nederlanders het Sinterklaasfeest met cadeautjes viert. Ook kwam naar voren dat dit veruit het vaakst (94,2%) met het gezin of familieleden wordt gedaan. Dat ziet de winkel ook terug in de bestellingen voor in de Zak van Sinterklaas: daarin zitten veel typische familiecadeaus zoals gourmetsets, gameconsoles, bordspellen, camera's en familiefilms.

Hulp-Sinterklaas is gevoeliger voor aanbiedingen
Alle cadeaus die tot en met dinsdag 29 november worden besteld, worden kosteloos thuisbezorgd. Schaeffer: "We merken dat veel mensen al wel een verlanglijstje hebben gemaakt en gedeeld, maar dat nog niet iedereen cadeaus afrekent. Met het aanbieden van het kosteloos thuisbezorgen, geven we een impuls aan het koopgedrag van hulp-Sinterklazen." Bol.com merkt daarnaast dat men dit jaar gevoeliger is voor koopjes dan in voorgaande jaren. "Aan het winkelgedrag signaleren we bijvoorbeeld dat afgeprijsd speelgoed, voordeelbundels en aanbiedingen gewild zijn."

Over bol.com
Bol.com opende op 30 maart 1999 zijn winkeldeuren. Twaalf jaar later heeft de winkel ruim 3 miljoen actieve klanten in Nederland en België die in 2010 goed waren voor bijna 16 miljoen verkochte artikelen. Bol.com is daarmee marktleider op het gebied van online verkoop van boeken, entertainment, elektrische apparaten en speelgoed tevens de grootste internetwinkel van Nederland en België. Bezoekers van het warenhuis hebben met een muisklik toegang tot meer dan 5 miljoen artikelen, waaronder nieuwe en tweedehands Nederlandstalige en buitenlandse boeken, muziek, dvd's en games, maar ook notebooks, software, pc-accessoires, elektronica, mobiele telefonie, lcd- en plasma televisies, een breed assortiment elektronische huishoudelijke artikelen, speelgoedartikelen, e-readers met tienduizenden bijbehorende e-books en een fotoalbumservice. In februari 2011 werd bol.com plaza gelanceerd. Hiermee is bol.com de eerste winkel die haar klanten de mogelijkheid biedt om ook artikelen van andere aa nbieders via de winkel te bestellen.

De winkel behoort volgens marktonderzoek al jaren tot de meest populaire winkels van Nederlandstalige consumenten in de lage landen. Deze waardering blijkt niet alleen uit de constante toename in winkelbezoeken, maar ook uit de vele toegekende publieksprijzen waaronder talrijke Thuiswinkel Awards.