Homburg Invest sluit overeenkomst om beheer onroerend goed te integrer

Persbericht van Cohn & Wolfe

MONTREAL, Quebec, Canada. 28 november 2011 - Homburg Invest Inc. (NYSE Euronext Amsterdam: HII) ("Homburg Invest" ofwel de "Onderneming") heeft vandaag bekendgemaakt dat zij op 17 november een overeenkomst heeft gesloten (de "Overeenkomst") met Homburg Canada Incorporated ("HCI") en enkele van haar dochterondernemingen (gezamenlijk de "Verkoper") op grond waarvan de Onderneming het beheer van haar onroerend goed verder zal integreren in haar bedrijf (de "Transactie"). Het afsluiten van de Transactie is nog afhankelijk van de vervulling van enkele voorwaarden , waaronder een bevredigende uitkomst van het due diligence-onderzoek, en goedkeuring van de Canadese rechter die toezicht houdt op de procedure die is ingesteld onder de Canadese Companies' Creditors Arrangement Act ("CCAA") en goedkeuring van Samson Bélair / Deloitte & Touche Inc., de onafhankelijke Monitor die in dit kader door de rechtbank is benoemd.

De Overeenkomst is aangegaan om de zorgvuldige uitvoering van de herstructureringsinspanningen van Homburg Invest te faciliteren, zodat te zijner tijd een "herstructureringsplan" (een zogenaamd "Plan of arrangement" of "Plan of compromise") kan worden voorgelegd aan de crediteuren. De Overeenkomst voorziet erin dat de Onderneming alle beheersactiviteiten en enkele gerelateerde activa overneemt van Verkoper met betrekking tot het onroerend goed dat de Onderneming in eigendom heeft in Europa (met uitzondering van de Baltische staten). De Overeenkomst voorziet ook in een regeling voor de claims van in totaal ongeveer 27 miljoen dollar die HCI had neergelegd naar aanleiding van de opzegging door de Onderneming van de master property- en assetmanagementovereenkomst tussen de Onderneming en een aantal van haar dochterondernemingen en HCI , alsmede in een afwikkeling van een aantal uitstaande schulden aan de Verkoper. De Overeenkomst biedt Homburg Invest ook passende controlemechanismen met betrekking tot haar activa die momenteel beheerd worden door de Verkoper als beherend vennoot. De te betalen vergoeding door Homburg Invest voor de Transactie bedraagt 21 miljoen dollar, welk bedrag nog kan wijzigen. Het dient te worden voldaan middels een contante betaling van 10,5 miljoen dollar en andere middelen.

De Onderneming is van mening dat de Overeenkomst een positieve uitkomst is en gunstig is voor alle stakeholders en de zorgen wegneemt van zowel de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten als de Monitor met betrekking tot de invloed van de grootaandeelhouder van de Onderneming.

De Onderneming blijft onder bescherming tegen crediteuren uit hoofde van de bepalingen van de CCAA, door het Superior Court door middel van schorsing aangehouden tot 9 december 2011.

Over Homburg Invest
Homburg Invest Inc. bezit en ontwikkelt een gespreide portefeuille van hoogwaardig commercieel vastgoed (waaronder kantoren, winkels, industriële objecten en ontwikkelingsvastgoed) verspreid over Europa en de Verenigde Staten, evenals een belang in CANMARC Real Estate Investment Trust.

Toekomstgerichte uitspraken
Bepaalde uitspraken die zijn opgenomen in dit persbericht vormen "toekomstgerichte informatie", zoals bedoeld in de van toepassing zijnde effectenwetgeving, waaronder uitspraken met betrekking tot de procedure ingevolge de CCAA en de toekomstige bedrijfsvoering. Toekomstverwachtingen worden door Homburg Invest in goed vertrouwen uitgesproken op basis van de verwachtingen en intenties van het bestuur. Zij zijn echter afhankelijk van marktomstandigheden, acquisities, bezettingsgraden, kapitaalverplichtingen, financieringsbronnen, kostenniveaus, operationele prestaties en andere factoren. Toekomstverwachtingen bevatten derhalve veronderstellingen die afhankelijk zijn van diverse factoren, waaronder: onbekende risico's en onzekerheden, algemene economische omstandigheden, lokale marktfactoren, de prestaties van derden, milieuoverwegingen, en de rentestand. Ieder van deze factoren kan ertoe leiden dat werkelijk behaalde resultaten afwijken van de veronderstellingen, verwachtingen of intenties die de Onderneming in dit persbericht in goed vertrouwen heeft uitgesproken dan wel gesuggereerd. Uitgesproken verwachtingen zijn afhankelijk van bekende en onbekende risico's en vormen geen garantie voor toekomstige prestaties. De informatie en uitspraken in dit document, met uitzondering van historische informatie, dienen beschouwd te worden als verwachtingen en als zijnde de actuele kijk van het bestuur op toekomstige ontwikkelingen en financiële prestaties die een aantal risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Onder de materiële risico's vallen onder ander het niet kunnen verkrijgen van de vereiste autorisaties en de onzekerheid die gepaard gaat met de gerechtelijke procedure en de uitvoering van een plan onder de CCAA. Tenzij anders door de wet bepaald, aanvaardt de Onderneming geen enkele verplichting om deze toekomstverwachtingen te actualiseren, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, plannen, gebeurtenissen of anderszins.




Razende Robot Reporter