VerkeersInformatieDienst

Druk staartje van de maandagavondspits

28 november 2011, 20:02
Aan het einde van de maandagavondspits ontstonden er behoorlijk wat problemen op de Nederlandse wegen. Op de A1 richting Amsterdam werden op het knooppunt Muiderberg twee rijstroken afgesloten door een ongeval. Rond 19:25 uur werden deze vrijgegeven.

Op de A7 Bremen - Westerbroek werden eveneens door een ongeval twee rijstroken afgesloten, dat was tussen Foxhol en Westerbroek. Naar verwachting zou deze afsluiting tot 20:00 uur gaan duren, om 20:10 uur konden de rijstroken inderdaad vrijgegeven worden.

Op de A15 Rozenburg - Ridderkerk werd na een ongeval de rechterrijstrook afgesloten tussen Charlois en het knooppunt Vaanplein, en in de andere richting werden door een gekantelde vrachtwagen twee rijstroken afgesloten tussen Tiel-West en Wadenoijen. Het verkeer werd daar aangeraden een omleiding te volgen, aangezien de afsluiting tot 21:30 uur zou gaan duren. Beide afsluitingen waren echter voor 20:00 uur ingetrokken.

Op de A17 Roosendaal - Dordrecht vond eveneens een ongeval met een vrachtwagen plaats, en wel tussen Roossendaal-Noord en Oudenbosch. Door het ongeval werd de gehele rijbaan afgesloten. Verkeer richting Rotterdam wordt aangeraden op het knooppunt De Stok de borden Breda te volgen, via de A58 en de A16.

Op de A20 richting Gouda vond een ongeval plaats ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel, waardoor twee rijstroken afgesloten werden. Rond 20:00 uur konden daar de rijstroken vrijgegeven worden.

De A28 Assen - Hoogeveen was korte tijd in zijn geheel afgesloten tussen Assen - Zuid en Westerbork, daarna kreeg het verkeer te maken met een afsluiting van enkel nog de rechterrijstrook. Rond 20:00 uur kon ook deze rijstrook worden vrijgegeven.

Ten slotte was het ook raak op de A73 Maasbracht - Nijmegen. Door een ongeval waren eerst twee rijstroken, later alleen de middelste rijstrook afgesloten tussen Beuningen en het knooppunt Ewijk. Ook daar werd, in verband met de lange vertragingstijd, het verkeer geadviseerd een omleiding te volgen. Om 20:10 uur waren de problemen op de A73 voorbij.

De VID houdt u via twitter en via de site op de hoogte over het verloop van de afsluitingen.