Dura Vermeer

Leiderdorp - 28 november 2011

Duurzaam gemeentehuis Leiderdorp opgeleverd

Dura Vermeer Vastgoed en Dura Vermeer Bouw Leidschendam hebben vandaag het nieuwe gemeentehuis van Leiderdorp opgeleverd. Met een score van 8,8 op basis van GPR-versie 3.0 behoort het gebouw tot de meest duurzame gemeentehuizen van Nederland.

50% minder CO2
Divisiedirecteur Peter Krop van Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed droeg het gemeentehuis officieel over aan wethouder Michiel van der Eng. Het nieuwe gebouw bestaat uit ruim 4.500 m² bruto vloeroppervlak kantoor-, vergader- en publieksruimte. Het pand aan de Willem Alexanderlaan voorziet in de laatste stand op het gebied van duurzaamheid. Het duurzame karakter komt tot uiting in de kwaliteit van de materialen en het deels opwekken van de eigen energievoorziening door het gebruik van windmolens. Verwarming en koeling vindt plaats door de toepassing van Warmte Koude Opslag. Ook zijn er waterbesparende maatregelen genomen waardoor er 35% aan energie en water bespaard wordt. Alle duurzaamheidsmaatregelen bij elkaar resulteren in 50% minder CO2-uitstoot. De integrale benadering van duurzaamheid is uitgevoerd door Dura Vermeer in samenwerking met B en R Adviseurs te Amersfoort en de TU Delft als kenniscentrum.

Dura Vermeer Vastgoed werd in december 2008 na een ontwerpwedstrijd door de gemeente geselecteerd voor de ontwikkeling van haar nieuwe gemeentehuis. `Dura Vermeer is trots dat ze, in opdracht van de Gemeente Leiderdorp, één van de duurzaamste gemeentehuizen heeft ontwikkeld en gerealiseerd,' aldus Peter Krop. Dura Vermeer Bouw Leidschendam heeft het gemeentehuis gerealiseerd.

Het nieuwe werken
Flexibiliteit is het uitgangspunt binnen het vernieuwde werkconcept van de gemeente. Dit moet leiden tot een grotere efficiëntie en betere dienstverlening naar klanten. Het aantal werkplekken is afgestemd op de gemiddelde bezettingsgraad, waardoor de werkplekken efficiënt benut worden. Ook is het nieuwe gemeentehuis voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT.

---