Politie Gelderland-Zuid

Fietsverlichtingscontroles bij kruising

Nijmegen, 29-11-2011 o Politieagenten hielden maandagavond tussen 18.15 uur en 20.05 uur een controle op fietsverlichting op de St. Annastraat. Dit gebeurde ter hoogte van de kruising met de Hatertseweg. 40 fietsers reden onverlicht. Naast een bekeuring kregen zij een ledlampje mee om hun weg in ieder geval zichtbaar te vervolgen.

Fietsen zonder licht is, zeker in de donkere maanden met vaak natte en gladde omstandigheden, gevaarlijk voor zowel de fietser zelf als andere weggebruikers. Je loopt aanmerkelijk risico om als onverlichte fieter betrokken te raken bij een ongeval of bijna-ongeval.

Dat controle op fietsverlichting nog steeds nodig is, tonen de resultaten van maandagavond in Nijmegen wel aan. Het politieteam heeft dan ook al laten weten binnenkort in die omgeving weer een controleactie te houden.

'Ik val op!'
In november ging de jaarlijkse fietsverlichtingscampagne van start om fietsers te attenderen op de gevaren van fietsen zonder (goede) verlichting. Met name onder jongeren blijft het gebruik van fietsverlichting achter. Juist zij vormen een kwetsbare groep verkeersdeelnemers. De campagneboodschap, en tevens veel politiecontroles, zijn daarom ook vooral op deze doelgroep gericht. De titel van de campagne dit jaar is 'Ik val op!'. Meer achtergrondinformatie lees je op www.ikvalop.nl.

Gelderse lampjesactie
In Gelderland onderstrepen de drie politiekorpsen het belang van het voeren van fietsverlichting niet alleen met controles. Als extra-tje delen zij (zolang de voorraad strekt) aan bekeurde fietsers ledlampjes uit om alsnog verlicht hun weg te kunnen vervolgen. Deze actie in het kader van 'veilig thuiskomen' gebeurt in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). De actie is vooraf aangekondigd.
(08)

Laatst gewijzigd 29-11-2011 10:01 | © Regio Gelderland-Zuid |