Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 29-11-2011

Man zwaait met zwaard

VIANEN Een 36-jarige man uit Vianen is maandag 28 november aangehouden op verdenking van bedreiging.

Een agent van de Milieupolitie en een buitengewoon opsporingsambtenaar van de Algemene Inspectie Dienst (AID) gingen omstreeks 10.30 uur naar de woning in de wijk De Hagen voor een controle van de Flora en Faunawet.

De Vianees was hier kennelijk niet van gediend, pakte in de woonkamer een samoerai zwaard en bedreigde daarmee de opsporingsambtenaren. Met hulp van assisterende agenten lukte het om de man met gepast geweld in zijn woning aan te houden. Hij werd overgebracht naar het bureau. Het zwaard werd in beslag genomen.

Na controles van de aanwezige vogels en dieren werden een slechtvalk, een putter en een schilpad in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee autos door brand verwoest

IJSSELSTEIN Twee geparkeerde autos op de Eksterweg gingen maandag 28 november in vlammen op.

Omstreeks 17.25 uur kregen agenten een melding dat er twee autos in brand zouden staan. Ter plaatse verklaarde de eigenares dat zij haar auto zojuist had geparkeerd en haar woning was binnengegaan. Korte tijd later hoorde zij een harde klap, keek uit het raam en zag dat de voorzijde van de auto in brand stond. De brand was overgeslagen naar de achterzijde van een andere geparkeerde auto.

De brandweer kwam ter plaatse en blusten de autos. Die raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggetakeld. Naar het ontstaan van de brand wordt onderzoek gedaan.