Gemeente Den Haag

Opening Freerunning park

Overhandiging bundel `Sporten op de grens'

Op 12 november is het eerste Freerunning park van Den Haag geopend. Deze middag werd ook het eerste exemplaar van het boek `Sporten op de grens: studies over leefstijlsporten' uitgereikt aan wethouder Karsten Klein.

Extreme sports, trendsporten, ultimate sports.....

Het Nederlandse sportlandschap is de laatste jaren verrijkt met nieuwe vormen van sport. Sommige hiervan zijn blijvertjes en ontwikkelen zich tot een volwaardige sport. Het boek `Sporten op de grens: studies over leefstijlsporten' vertelt over de ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling van deze sporten. De volgende sporten komen aan bod:
* kitesurfen

* golfsurfen

* windsurfen

* capoeira

* snowboarden

* parcour / freerunning

Het eerste exemplaar van de bundel van het Mulier Instituut werd overhandigd aan wethouder Karsten Klein. Zie ook het bericht op www.mulierinstituut.nl
Overhandiging bundel Sporten op de grens aan wethouder Karsten Klein. Foto: www.mulierinstituut.nl
Overhandiging bundel Sporten op de grens aan wethouder Karsten Klein. Foto: www.mulierinstituut.nl

Opening freerunbaan

In Den Haag wordt al fanatiek aan de leefstijlsporten gedaan: windsurfen, golfsurfen, kitesurfen maar ook parcour. Zo is het Haagse sportlandschap verrijkt met een door beoefenaars zelf gebouwd Freerunning park. Tijdens de opening van het Freerunning park op 12 november was te zien waar het in deze leefstijlsport daadwerkelijk over gaat.

Alles mag

Freerunning is rennen, springen op en van betonnen blokken, en slingeren aan stalen rekken. De buitensport lijkt veel op gymnastiek en turnen, maar bij freerunning is eigenlijk alles toegestaan.

Locatie:

Groen van Prinstererlaan

(naast de Turnhal)

Den Haag