Heembouw


Over het creëren van klantwaarde en het elimineren van verspilling

LAST_UPDATED3 29 november 2011

Heembouw is in 2004 gestart met de ontwikkeling van Lean Bouwen volgens Heembouw. Een eigen aanpak van het bouwproces, geïnspireerd op de Lean filosofie van Toyota. De Lean filosofie past goed bij Heembouw en haar cultuur. De mens, die zelf verantwoordelijk is voor zijn denken en doen staat centraal. Door de voortdurende aandacht voor het creëren van klantwaarde en elimineren van verspilling wordt continu gewerkt aan verbetering van de collega's en de werkwijze. Dit heeft geleid tot vermindering van de faalkosten en verkorting van de procestijd. De aandacht voor de samenwerking met vaste leveranciers levert daaraan een belangrijke bijdrage.

De bouw heeft een enorm verbeterpotentieel waar Lean goed op in kan spelen. Verschillende bouwbedrijven gaan starten met de toepassing van Lean-instrumenten. Een Lean-bedrijf worden houdt echter meer in dan dat. Lean is een filosofie die de hele bedrijfsvoering raakt. Met dit boek deelt Heembouw graag haar ervaringen met Lean Bouwen met haar relaties.

Dit boek wordt intern in de hele Heembouw organisatie verspreid en besproken; verder is het boek beschikbaar voor de vaste leveranciers van Heembouw en geïnteresseerde relaties.