Provincie Noord-Brabant

Benoeming waarnemend burgemeester van Baarle-Nassau

's-Hertogenbosch 29 november 2011 - De commissaris van de Koningin, prof. dr. W.B.H.J. van de Donk, heeft met ingang van 1 september 2012 de heer drs. V.Th.M. Braam (61jaar) - wonende te Rijen - benoemd tot waarnemend burgemeeester van de gemeente Baarle-Nassau.

Dit besluit heeft hij genomen omdat aan de burgemeester van Baarle-Nassau, drs, J.P.M.M. Hendrikx, per 1 juli 2012 eervol ontslag is verleend.

De commissaris van de Koningin is tot dit besluit gekomen in nauw overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Baarle-Nassau. De fractievoorzitters hebben unaniem ingestemd met deze waarneming.

De duur van de waarneming is gekoppeld aan de realisering van de in de gemeentelijke bestuursvisie 'Samen voor de Toekomst' opgenomen doelstelling betreffende versterking van de bestuurskracht van Baarle-Nassau.

De heer Braam is voorzitter van het college van bestuur van de Onderwijsgroep Tilburg. Deze functie zal hij binnenkort neerleggen.

Eerder was Braam wethouder in de gemeente Son en Breugel (1990 - 1998), burgemeester van de gemeentee Roerdalen (1998 - 2003) en waarnemend burgemeester vann de gemeente Ambt Montfort (1999 - 2000)



Provincie Noord-Brabant