Persuitnodiging: viering 200 jaar Koninkrijk - Presentatie programma

Persbericht van ProDemos

Op 30 november 2013 starten we in Nederland met de viering van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. De viering duurt tot oktober 2015.
Op woensdag 30 november a.s. presenteert het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk de opzet van het landelijke activiteitenprogramma van deze viering. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen.

Datum en tijd: woensdag 30 november 2011 om 14.00 uur Locatie: Madurodam (route: www.madurodam.nl)

Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk is als volgt samengesteld: - Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koningin in Overijssel (voorzitter)
- Jozias van Aartsen, burgemeester Den Haag (vice-voorzitter) - Bercan Günel, managing partner Woman Capital
- Tania Kross, operazangeres
- Herman Tjeenk Willink, vice-president Raad van State - Henk te Velde, hoogleraar vaderlandse geschiedenis Universiteit Leiden
- Albert Verlinde, presentator en producent
- Erben Wennemars, voormalig schaatser
- Rein Willems, oud-topman Shell Nederland

In de viering zullen de verworvenheden van 200 jaar onafhankelijkheid en van het Nederlandse democratische bestel centraal staan. Het Nationaal Comité zal een deel van de festiviteiten zelf voorbereiden. Daarnaast zullen initiatieven op nationaal, regionaal en lokaal niveau worden gestimuleerd. Daarom zijn, naast de vertegenwoordigers van de pers, ook potentiële partnerorganisaties uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Links:
http://www.200jaarkoninkrijk.nl



Razende Robot Reporter